Taas vaihteeksi pää löi tyhjää ilta-aterian suhteen, kiitos
vaan kaikille Facebook ystävilleni, jotka tarjositte ihania vaihtoehtojanne :).
No koska meillä oli vuorossa kasvispäivä, olen siis
päättänyt, että ainakin kaksi kertaa viikossa eletään ilman lihaa, niin ruoaksi
päätyi kasvislasagne.
On muuten ensimmäinen kasvislasagne ikinä, mitä olen
kokkaillut. Mutta voi pojat tämä yllätti minut, siskoni ja mieheni täysin.
Ei lasagne mitään lihaa kaipaa!
Itse keitetty kahden juuston kastike cheddar- ja
emmentaljuustosta oli jo niin herkullista.
Kasviksiksi valikoitui herkkusieniä, paprikaa, kesäkurpitsaa
ja tuoreita pinaatinlehtiä.
Hiukan enemmän aikaa tuo lasagnen valmistus vie, mutta
lopputulos kyllä korvaa kaiken työn.
Käyttämäni vuoka on kooltaan 30 x 30.
KASVISLASAGNE 4-6:lle
Raaka-aineet:
- Lasagnelevyjä
- kesäkurpitsa 350 g
- herkkusieniä 200 g
- suippopaprika/paprika
- pinaatinlehtiä 100 g
- sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 kasvisliemi fond (Maggi fond cups)
- 8 dl maitoa
- voita 75 g
- 3 rkl vehnäjauhoja
- cheddarjuustoraastetta 175 g
- emmentaljuustoraastetta 150 g
- fetajuusto 100 g
- miniluumutomaatteja
- suolaa, pippuria, paprikajauhetta
- öljyä kuullottamiseen ja vuoan voiteluun
OHJE:
Aloita pilkkomalla sipuli ja valkosipulinkynnet.
Pese ja leikkaa suippopaprika kuutioiksi.
Pese ja raasta kesäkurpitsa.
Pyyhi talouspaperilla herkkusienet ja viipaloi ne.
Laita paistinpannulle muutama rkl öljyä ja lisää sipuli,
valkosipulinkynnet, viipaloidut herkkusienet sekä raastettu kesäkurpitsa. Paista
niitä 3-5 minuuttia (ei tarvitse kypsyä kokonaan).
Lisää paistokseen annos kasvisliemifondi sekä pinaatinlehdet.
Jatka paistamista vielä muutama minuutti.
Mausta paistos 1 tl paprikajauhetta ja ripauksella
mustapippuria myllystä. Jätä paistos sivuun odottamaan.
Aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta.
Laita paksupohjainen kattila liedelle.
Laita 75 g voita sekä 3 rkl vehnäjauhoja kattilan pohjalle.
Anna vehnäjauhojen kypsyä, mutta älä ota väriä. Sekoita
kastikepohjaa.
Lisää maitoa voi-vehnäjauhoseokseen vähitellen ja kokoajan
sekoittaen. Anna hetki kiehua ja saostua.
Mausta kastiketta 1 tl suolaa ja ½ tl valkopippuria.
Lisää lopuksi kastikkeeseen puolet cheddar- ja
emmentaljuustoraasteesta. Sekoita niin kauan, että juusto sulaa.
Voitele uunivuoka öljyllä.
Laita 2-3 kauhallista juustokastiketta vuoan pohjalle.
Lado seuraavaksi lasagnelevyt päälle.
Lisää puolet kasvispaistoksesta ja murustele puolet
fetajuustosta.
Laita seuraava kerros lasagnelevyjä.
Lisää 2-3 kauhallista juustokastiketta ja loput
kasvispaistoksesta sekä fetajuustosta.
Asettele viimeinen kerros lasagnelevyjä ja kaada loput
juustokastike päälle.
Ripottele loput cheddar- ja emmentaljuustoraasteesta
kastikkeen päälle.
Leikkaa miniluumutomaatit halki ja asettele ne
päällimmäisiksi lasagnevuokaan.
Paista kasvislasagne 200 asteisessa uunissa alatasolla noin
40 minuuttia.
Lisukkeeksi maistuu punajuuriviipaleet, rukolan versot/vihreä
salaatti.