Eilen aamulla jo herätessä oli mieletön hyvän halu, nälkä
taisi vaivata.
Harvinaista kylläkin minulle, koska yleensä syödään vasta
illalla eteläeurooppalaisittain kahdeksan jälkeen. Aamuisin tyydyn siis
pannulliseen kahvia. Melko terveellistä vai mitä J.
No töihin päästyäni iskeekin heti nälkä.
Aamulla ajelin kauppaan ennen töihin tuloa ja ihanaa
kalatiskillä oli tuoretta nieriää, lohikin olisi kyllä kelvannut, olihan meillä
kalapäivä.
Nieriä kuitenkin sopii meidän pikku perheelle paremmin pienen
kokonsa vuoksi.
Sunnuntaina olin kerännyt kanttarellejakin, huippuherkkua oli
siis luvassa päivälliseksi.
Olin kyllä niin fiiliksissä ruoasta, joten sitä juhlistettiin
myös lasillisella valkoviiniä, vain valkoinen pöytäliina puuttui J.
Erityisen ylpeä olen siitä, että kerrankin sain kalan nahan
täydellisen rapeaksi, hyvältä maistui myös kukkakaalipyre ja herkulliset
pikkuiset timjami-kanttarellit.
Otappa sinäkin tämä helppo ohje talteen.
GRILLATTUA NIERIÄÄ, KUKKAKAALIPYRE JA TIMJAMI-KANTTARELLIT (4:lle)
Raaka-aineet:
- Nieriää, lohta tai kirjolohta varaa n. 200 g/ruokailija
- n. litra kanttarelleja
- 1 keskikokoinen kukkakaali (500-600g)
- 100 g Creme Bonjour kanttarelli tuorejuustoa
- suolaa, pippurisekoitusta
- timjamia
- muutama varhaissipuli
- voita ja öljyä
OHJE:
Leikkaa kalafileet annospaloiksi.
Tee nahkaan muutama viilto ja ripauttele päälle
pippurisekoitusta sekä suolaa.
Pieni kukkakaali kukintoihin ja laita kattilaan.
Lisää vettä niin, että kukkakaalit juuri ja juuri peittyvät.
Mausta suolalla.
Keitä kypsäksi, mutta vältä yli keittämistä.
Kaada keitinvesi pois ja laita kukkakaalit mixeriin ja
soseuta ne yhdessä kanttarelli tuorejuuston kera.
Maista ja lisää suolaa tarvittaessa. Laita takaisin
kattilaan, niin pyre pysyy lämpimänä.
Laita paistinpannu kuumenemaan (mielellään parilapannu).
Lisää kuumalle pannulle tilkka öljyä ja nokare voita.
Lisää kalat pannulle, nahkapuoli alaspäin.
Laske lieden lämpöä keskilämmölle ja anna kalan paistua
hiljalleen, älä käännä kalaa noin 7-10 minuuttia.
Paista tällä aikaan puhdistetut kanttarellit (pienet kannattaa
jättää kokonaisiksi) voissa.
Paista kanttarelleja ensin muutama minuutti yksinään, lisää
sitten pannulle viipaleiksi leikatut varhaissipulirenkaat ja muutamia timjamin
oksia.
Maista ja mausta sienet suolalla ja pippurilla.
Kun kaikki on valmista kokoa annos.
Kukkakaalipyre pohjalle, kala nahkapuoli ylöspäin päälle sekä
sieniä ympärille.
Herkullista ruokailuhetkeä !
Nälkäisempiä varten oli vielä uusia pottuja :)