En ole mikään intohimoinen makkaran syöjä. Kesällä tietty
välillä grillataan niin tavallisia grillimakkaroita, ryynäreitä kuin vähän
parempia raakamakkaroita.
Vävykokelas tuo meille aina silloin tällöin kassillisen makkaraa
enkä sitä pakastamaankaan halua (mielestäni maku ja koostumus kärsii), no
silloin ”hukutaan” makkaraan.
Kaikki kuitenkin täytyy syödä, nuuka kun olen. Ai niin voisihan
sitä tietty naapureillekin antaa, pitääkin muistaa J.
Mietin pääni puhki, kun mieli ei tehnyt makkarakeittoa saati
sitten kastiketta. Googlettamalla löytyi sitten makkarakaaliruokia.
Kaali maistuikin heti kielen päällä, olihan siitä jo muutama
kuukausi aikaa kun viimeksi kaalipataa oli tehty.
Kaalia, persiljaa, chilipalko ja sipuli ruokakermaa kävin
sitten kaupasta hakemassa.
MAUSTETTU NAKKI-KAALIVUOKA
Raaka-aineet:
- 1 kg varhaiskaalia
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ purjo
- 1 chilipalko
- 2 rkl kasvisfondia
- 2,5 dl sipuli ruokakerma
- 1 tl kuivattua yrttisekoitusta (provencal)
- 400 g nakkeja tai mitä vaan makkaraa (chorizo vois olla ihan mielettömän hyvää)
- 1 1/2 dl persilja silppua
- pippuria myllystä
- Heitin vielä 80 g palvinkinkkua sekaan, kun käyttöpäivä alkoi tulla vastaan, ei todellaan välttämätöntä
- öljyä tai voita paistamiseen
OHJE:
Pilko varhaiskaali suikaleiksi.
Pilko pieneksi myös sipuli, valkosipulinkynnet.
Siivuta ohuiksi renkaiksi purjo sekä chilipalko.
Pilko makkarat.
Öljyä hiukan uunivuokaa ja aseta uunin lämpötilaksi 190.
Laita öljyä tai voita wokpannulle tai korkealaitaiselle
paistinpannulle ja lisää suikaloitua kaalia pienissä erissä.
Lisää joukkoon myös pilkotut sipulit sekä chili.
Kun kaali näyttää ”supistuvan” sekoita joukkoon kerma ja
kasvisfondi sekä rouhi joukkoon mustapippuria.
Anna ”kaalihöystön” hiukan aikaa muhia ja lisää joukkoon
puolet persilja silpusta.
Paista eri pannulla makkaroihin hiukan paisto pintaa.
Kaada ”kaalihöystö” uunivuokaan ja sekoita joukkoon paistetut
makkarat.
Anna nakki-kaalivuoan muhia uunissa noin tunnin.
Tarjoile puolukoiden kera.