KEVÄÄN VIHREÄT JA MAISTUVAT ATERIAT, parsakaalikeitto paahdetulla broilerilla sekä IHAN PARAS kahden juuston parsapiirakka




Voi miten ihana ja tämän kevään ensimmäinen lämmin sunnuntai eilen olikaan. Meidän lasitetulla terassilla oli peräti 18 astetta lämmintä. Arvaa vaan houkuttiko se istumaan ja nauttimaan auringon säteistä.

Josko se tästä alkaisi, nimittäin se oikea kevät, johan eletään pääsiäisviikkoa eikä huhtikuun alkuunkaan ole kuin vajaa viikko.



Eilen keitin kevään vihreää parsakaalikeittoa ja lauantaina illalla herkuttelimme parsapiirakalla. Kummastakin ateriasta tuli kyselyjä reseptin suhteen, joten tokihan ne laitan teille ihanat seuraajani.

Kuvat on näpsitty  puhelimen kameralla ja melko hätäisesti, mutta kyllä niistä selvää saa. Jos ihmettelet tuon piirakan kanssa kuvassa olevia vihreitä laseja, niin ne löysin perjantaina kirpparilta.  Olen melkoinen lasifriikki (niitä on siis kotona jo liikaakin), mutta en voinut olla ostamatta näitä. Onneksi myös kotiväki piti näistä.




KEVÄINEN PARSAKAALIKEITTO PAAHDETULLA BROILERILLA (6:lle)

Raaka-aineet:

  • iso parsakaali (reilu 400 g)
  • 2 perunaa
  • pala purjoa
  •  1 kanafondi
  • 1,5 l vettä
  • 200 g ruohosipulituorejuustoa
  • suolaa, pippuria
  • 400 g broilerin fileesuikaletta
  • 2-3 rkl curry madras jauhetta/parhaiten korvaat tämän mangocurrylla
  • 3 rkl öljyä
  • persiljaa tai muuta yrttiä


OHJE:

Kuori perunat ja pilko ne melko pieniksi kuutioiksi. Laita kattilaan.
Viipaloi purjo ohuiksi renkaiksi, lisää kattilaan.
Mittaa  1,5 l vettä kattilaan, lisää kanafondi ja laita kiehumaan.

Paloittele parsakaalin varsi pieneksi ja samalla myös loppu parsa. Kun muut aineet kiehuvat kattilassa, lisää myös parsan palat joukkoon. Anna kiehua niin kauan, että kaikki vihannekset ovat pehmenneet (n. 10 minuuttia).

Laita sillä välin pannulle muutama ruokalusikallinen öljyä, anna kuumentua ja kaada broilerin fileesuikaleet pannulle. Anna paahtua pannulla noin 5 minuuttia. Pienennä lämpöä ja mittaa 2-3 rkl curry madras/mangocurry jauhetta pannuun ja sekoita. Anna vielä paahtua 5 minuuttia hiljaisella lämmöllä.

Kun vihannekset ovat pehmenneet, soseuta keitto ja laita takaisin liedelle.
Kuumenna keitto ja sekoita ruohosipulituorejuusto keittoon. Maista suola ja pippuri, lisää maun mukaan.

Annostele keitto lautaselle, lisää päälle paahdettua broileria sekä persiljaa.
Voit toki sekoittaa paahdetut broilerin fileesuikaleet suoraan keiton sekaan.




IHAN PARAS KAHDEN JUUSTON PARSAPIIRAKKA

Pohja:

  • 2.5 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl suolaa
  • 100 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 dl parmesan juustoraastetta
  • 3 rkl kylmää vettä


Täyte:

  • nippu parsaa
  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 dl parmesan juustoraastetta
  • 100 g aura juustoraastetta
  • 2 kananmunaa


Lisäksi:

vihreää salaattia tarjoiluun sekä
hyvää öljyä (kurpitsansiemen öljyä) ja hiukan sitruunamehua



OHJE:

Sekoita suola vehnäjauhoihin ja nypi jauhoseos huoneenlämpöisen voin kanssa.

Raasta parmesan juustoa ja sekoita taikinaan.

Lisää lopuksi kylmää vettä 3 rkl.

Pyöritä taikina pötköksi ja kääri tuorekelmuun. Anna olla jääkaapissa noin 30 minuuttia.

Valmista sillä välin täyte.

Puhdista parsat, leikkaa noin 2 cm pois päästä ja kuori kovat kuore pois ohuelti. Leikkaa parsat puoliksi keskeltä. Keitä parsoja noin 3 minuuttia, kaada lävikköön, huuhtele nopeasti kylmällä vedellä, jotta kypsyminen loppuu. Jätä odottamaan.

Aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta.

Sekoita kermaviilin joukkoon 2 kananmunaa. Lisää sekä parmesan että aurajuustoraaste.

Voitele irtopohjavuoka vuokaspraylla.

Painele taikina sekä vuoan pohjaan että reunoille.

Kaada täyte piirakkapohjan päälle.

Laita foliota uunipellin päälle ja nosta piirakkavuoka päälle. Laita uuniin.
Paista piirakkaa ensin 15 minuuttia uunin keskiosassa.

Ota piirakka pois uunista ja lisää ne parsat, joissa on kukinto, piirakan täytteen päälle. Laita takaisin paistumaan vielä noin 20-25 minuutiksi.

Anna jäähtyä ainakin 15 minuuttia.

Paloittele ylijääneet parsat ja sekoita vihreän salaatin joukkoon. Mausta salaattia kurpitsansiemen öljyllä ja sitruunanmehulla. Tarjoa salaatti piirakan kera.

IHANAA PÄÄSIÄISVIIKKOA SINULLE <3

10 kommenttia:

  1. Parsapiirakka lähtee testiin, näyttää niin herkulliselta.
    Mukavaa viikkoa sinulle Sari ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten kiva kuulla Outi ja kiitos paljon ihana <3. Mukavaa ja aurinkoista viikkoa myös sinulle!

      Poista
  2. Kyllä oot taas laittanut herkkuja kerrakseen! Meillä ollaan ihan hulluna parsakaaliin muutenkin ja parsapiiras saattaisi olla hyvä resepti kokeilla uutta Tukholmasta ostettua piirasvuokaa :-)
    Ihanaa pääsiäisviikkoa<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos Kimmo <3, parsakaali ja tuoreet parsat ovat kyllä mielettömän hyviä ja niistä saa paljon erilaista aikaan. Aurinkoista Pääsiäisviikkoa myös sinulle!

      Poista
  3. Oi miten herkulliselta näyttävät♥ Parsapiirakka varsinkin Nam:) Tuo ohje pitääkin ottaa heti ylös, kiitos siitä! Upeat kuvat ja jospa se kevät tosiaan oikein todenteolla alkaisi:) Mukavaa pääsiäisen aikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis kommentistasi <3 ja pakko myöntää parsapiirakka oli kyllä niin jees :). Kiva kun kävit vierailulla ja aurinkoista pääsiäistä sinulle!

      Poista
  4. Parsapiirakkaa on pakko minunkin testata. Kiitos reseptistä! Hyvää pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan Tiiu ja juu kevään ensimmäinen parsapiirakka on ihan parasta :).

      Poista
  5. Ai että mikä ihana kevätfiilis tuli tästä ohjeesta :) Parsapiirakka on ihan suosikkini! Pitäisiköhän leipasta viikonlopuksi? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan Anni <3.... juu ehdottomasti kädet taikinaan ja parsapiirakkaa pyöräyttämään, siinä maistuu niin kevät, aurinko ja ihana uusi vihreä! Hyvää viikonloppua sinulle ihanainen <3.

      Poista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä