TOASTKAKKU, lämpimät juusto-kinkkuleivät


Mietitkö mitä tarjota iltapalaksi?


Teetkö usein lämpöisiä juustoleipiä?


Tässä sinulle uusi ja hauska tapa tarjota lämpöisiä juusto-kinkkuvoileipiä.
Valmistus ei vaadi enempää kuin tavallisesti, mutta esillepano sopii hyvin esim. illanistujaisiin, saunaillan jälkeen tai tv:n illan tarjottavaksi.




Leiväksi kannattaa valita maukas leipä.


TOASTKAKKU, lämpimät juusto-kinkkuleivät


Raaka-aineet:
  • 1 vaalea leipä (itse käytin Jussin moniviljaleipää, Perheleipuri Salonen)
  • margariini/voita
  • 1 tlk 390g tomaattimurskaa (valkosipulilla maustettu)
  • 3-4 kpl valkosipulinkynsiä
  • 175g emmental juustoraastetta
  • 1 pkt 200g kinkkua (Wursti korppukinkkua)
  • 100g  mozzarella juustoraastetta


OHJE:

Aseta uunin lämpötilaksi 180 -200 astetta.

Leikkaa leipä siivuiksi, voitele margariinilla/voilla ja leikkaa kahteen osaan.

Kaada kulhoon tomaattimurska ja raasta valkosipulinkynnet siihen. Lisää sekaan 175g emmentaljuustoa. Halutessa voit lisätä myös yrttejä.

Leikkaa leivinpaperista kakkuvuoan pohjalle sopiva paperi.

Lado ensin leivät kakkuvuokaan, lusikoi väleihin tomaattimurska-juustoraaste seosta.

Leikkaa korppukinkku 4 osaan ja lado leikattu kinkun siivu jokaiseen väliin.

Ripottele mozzarella juustoraaste ”kakun” päälle ja laita uuniin alaosaan noin 10 minuuttia, niin kauan, että juusto sulaa.



MUKAVIA HERKUTTELUHETKIÄ

8 kommenttia:

  1. Todella nokkela ja hauskannäköinen tarjoiluidea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kiva, erillainen tarjottava tavallisten lämppäreiden sijasta, meinasin paljubileisiin itse tätä seuraavaksi laittaa tarjolle.

      Poista
  2. Sinä luovuuden kuningatar, aurinkoista viikonloppua ja ihania herkkuja!

    VastaaPoista
  3. Kiitos paljon Taru ihanainen <3 ja samaa toivon sinullekin!

    VastaaPoista
  4. Olen niin kuolannut tuon annoksen perään, ihan huikeen upea toteutus ja NAM, emmental on paras juusto lämppäreihin : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nooh, eihän tää mitään ihmeellistä ollu, tavalliset lämppärit, mut toteutus oli kyllä melkoisen jees.

      Poista
  5. Oi Oi, kun on herkullisen näköistä! Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon sinulle ja kiva tapahan tää on lähestyä tavallisia juustoleipiä.

      Poista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä