Omarin Omenahyve, toffeella maustettu kinuskin makuinen omenapiirakka


Oma äitini on innokas, kokeilunhaluinen ja hyvä kotikokkaaja, liekö häneltä periytynyt osa noista geeneistä mullekin.  Äiti taitaa kokeilla 2-3 kertaa viikossa jotain uutta löytämäänsä reseptiä. On muuten kiva päästä niitä välillä maistelemaan, meillä on sellainen  hassu tapa maistattaa toisillamme ruokia :D.


Mennä viikolla piipahdin häntä moikkaamassa ennen töihin menoa ja sain maistaa juuri leivottua omenakakkua. Vähän siinä kummatkin ihmeteltiin, miksi niin vähän oli reseptiin laitettu omenaa, olisi voinut olla kosteampi tuo kakku, muuten ihanan pehmeää ja kuohkeaa se oli.


No ne omenat jäivät kummittelemaan mieleen ja pakko oli seuraavana päivänä koukata kaupan kautta kotiin. Ostin kilon kiinteitä ja tavallisia omppuja, taisivat olla niitä kaupan halvimpia.


Ja koska halusin paljon omppuja sisältävän sekä mehukkaan piirakan, niin lisäsin sekaan Fazerin Omar nameja, niin kuin kinuskiksi leipomukseen ja näin syntyi Omarin Omenahyve.



OMARIN OMENAHYVE


Piirakkataikina:

  • 4 dl Sunnuntai Anni Helena kakkuvehnäjauhoja
  • 150 g huoneenlämpöistä voita
  • 2 rkl sokeria 
  • 5 rkl kylmää vettä
  • 1 kananmuna


Ohje:

Mittaa jauhot, sokeri ja pehmeä voi kuutioina kulhoon. Sekoita monitoimikoneella tai käsin. Lisää vesi ja sekoita muna taikinaan. Pyöritä palloksi ja laita tuorekelmuun/muovipussiin käärittynä jääkaappiin odottamaan.




Täyte:
  • n. 800g kiinteitä omenoita (mielellään hapahkoja)
  • ½ tl kanelia
  • ½ tl suolaa
  • 2-3 rkl ruokosokeria/tummaa sokeria
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 20 Fazerin Omar karkkia
  • 1 rkl Tapioka/Maizzena/perunajauhoa  piirakan pohjalle
  • Vuokasprayta irtopohjavuoan voiteluun


OHJE:

Kuori ja poista siemenkota, kuutioi omenat kulhoon.

Mittaa joukkoon kaneli, suola, sokeri ja sitruunamehu, sekoita.

Pilko Omar karkit 2-3 osaan ja lisää omenakuutioiden joukkoon.

Aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta.

Voitele irtopohjavuoka vuokaspraylla.

Ota taikina kylmästä ja jaa se kahteen osaan niin, että toinen osa on hiukan suurempi.

Ota isompi osa ja painele se piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Lisää 1 rkl tärkkelysjauhoa siivilän kautta pohjan päälle (sitoo nestettä ettei pohja vety liikaa) ja lusikoi täyte vuokaan.

Laita vehnäjauhoja leivonta-alustalle (tarvittaessa jauhota myös kaulin) ja kauli loppu taikina ohueksi levyksi, noin ½ cm.

Ota kaulitusta taikinasta ronskinsti käsin kansi piirakalle (ei tarvitse peittää koko piirakkaa ja piparimuotilla loput koristeeksi kannen päälle. Kun reunoille jää aukot,  ei kantta tarvitse haarukalla reiittää. Piirakka saa näyttää rustiikkiselta.

Paista piirakkaa uunin alaosassa noin 35-40 minuuttia. Kun käytät irtopohjavuokaa, muista laittaa leivin/foliopaperi uunipellin/ritilän alle, ettei mitään valu uunin pohjalle.


Anna jäähtyä rauhassa (vähintään 4 tuntia) ja siivilöi tomusokeria  päälle ennen tarjoilua.


21 kommenttia:

  1. Musta tuntuu, että pyörryn just nyt! Nyt on pakko olla niin taivaallisen hyvää, että pitääkö tästä singahtaa kauppaan hakemaan Omar-karkkeja. Aivan ihana resepti ja niin helpon oloinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah hah haa, toivottavasti et kuitenkaan pyörtyny ja kaatunu, mut kiitos ihanainen kauniista sanoistasi <3. Ja juu repsu on helppo, onnistuu tällaiselta kotikokiltakin näppärästi ja kun ulkomuotokin saa olla rönsyilevä ja rustiikkinen, niin lopputulos on taattu. Mukavaa viikonloppua sinulle!

      Poista
  2. Omar karkit on niin hyviä ja niin on kyllä omppupiirakkakin...tässähän saa kaksi herkkua yhdessä pohjassa <3
    Ihanaa viikonloppua sinulle Sari <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanainen Outi ja herkkua tää kyl olikin ja salaisuuden kertoen, niin tulipa vahingossa tosi hyvää :).

      Poista
  3. En kestä - ihan liian herkullisen näköinen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos sinulle sanoistasi ja pakko myöntää piiras vei kielen mennessään. Mukavaa sunnuntaipäivää sinulle!

      Poista
  4. Voi että miten näyttää ja kuulostaa herkulta!! Tuota on kyllä ihan pakko kokeilla, kiitos reseptistä:) Mukavaa alkavaa lokakuuta sinne♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon kiitoksia sinulle kauniista sanoistasi ja melkoista hyvettä tämä olikin. Mukavaa lokakuuta myös sinulle <3.

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Heh heh hee, no aina voi hiukan sortua herkutteluunkin, jaksaa sitten paremmin olla tiukkana vaikka arkisin. Loistavaa lokakuuta!

      Poista
  6. Ihana idea. Omar makeiset tuo mieleen lapsuuden ja uskon, että toimivat tosi hyvin omenoiden kanssa. Taidanpa minäkin yrittää muistaa seuraavalla kauppareissulla Omarit. Vielä, kun omppujakin on jäljellä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin muistan ne jo lapsuudesta, kun mamma tuli vierailulle, saatiin aina omar makeispussit. Se oli rakkautta ensimaistamisella, pehmeä ja ihana toffee.

      Poista
  7. Ihan huikeen hieno kakku ja kivan havainnollistavat kuvat : ) Söisin tätä ehkä liikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos Heli <3. Omppuhyve oli kyllä hyvää ja nopeasti meni parempiin suihin. Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

      Poista
  8. Vau, aivan ihana resepti ja kauniit kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos Tuuli <3. Omenasta ja omarista tuli kyllä herkkua :).

      Poista
  9. Mä en kestä, just kun olin päättänyt aloittaa herkku lakon, siihen piti kuulua kaikki leivonnaisetkin :D
    Ei taida onnistua;)
    Ihanat kuvat ja resepti, otan sen nyt ihan varuiksi talteen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan ja kiva kun sain houkuteltua sinutkin tänne vierailulle. Sori, jos tuo herkkulakko menee pilalle, mut ei kait pieni pala haittaa, loputhan voi syöttää työkavereille ja perheenjäsenille. Mukavaa syksyn jatkoa sinulle <3.

      Poista
  10. Tätä kokeillaan meillä tänään tehä;kiitos ohjeesta

    VastaaPoista
  11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä