KANSALLISRUOKAA KANSALLISMUSEOSSA ja grillausvinkkejä



Minulla alkoi grillikausi viime torstaina aamulla aikaisin jo yhdeksältä ja paikkakin oli tosi outo. Kukapa uskoisi, että olisin grillaamassa keskellä Helsinkiä ja vieläpä Kansallismuseon sisäpihalla.

Mutta totta se oli kuitenkin, hiukan pelkäsin, että ne museon asukit heräisivät (luolamiehet sun muut) niihin herkullisiin tuoksuihin, mitä HKScanin pojat saivat aikaan grillatessaan niin pekonia, uutuusmakkaroita kuin hampurilaisiakin.




                           kuva HKScan
          
Tilaisuudessa kuulimme HK:n ja Kariniemen Kananpojan kesän 2017 uutuuksista ja trendeistä. Melkoisen kivoja uutuuksia meille kuluttajille onkin luvassa tälle kesälle.

Kesä on grillaamisen kulta-aikaa. Sen suosio on lisääntynyt vuosi vuodelta. Yhä useammalta löytyy niin kaasu- kuin hiiligrillit, unohtamatta niitä smokereita eli savutuspönttöjä. Jotkut meistä grillaavat läpi vuoden, mutta yleensä kausi starttaa pääsiäisestä pitkälle loka-marraskuun vaihteeseen.


          ohje näihin pekoniperunoihin täältä

Grillaus on sosiaalinen tapahtuma, johon koko perhe yleensä osallistuu ja mitä olisi juhannus ilman grillaamista kivan ystäväpiirin kesken.



kuva HKScan

Ja käyhän se makkaran grillaus hätätapauksessa vaikka töhöttimellä 




Grillaamalla lihaa, makkaraa, kalaa tai kasviksia syntyy siihen miellyttävät aromit. Pitää vain muistaa, että maltti on valttia eli kypsennä rauhassa, vältä liian kuumaa ja kokeile epäsuoraa grillaamista. Varo rikkomasta lihan pintaa, älä käytä esim. haarukkaa grillattavan lihan kääntämiseen, etteivät nesteet tai rasva valu hukkaan. Suosi marinadeja, ne mureuttavat ja suojaavat lihan pintaa. Kasviksia kannattaa grillata tuplamäärä lihaan nähden. Ja tärkeää on myös puhdistaa grilli jokaisen grillauksen jälkeen, näin vältyt niiltä ikäviltä PAH-yhdisteiltä.




 Hyvä vinkki on sumuttaa grillauksen lomassa lihaa, se antaa makua ja   grillattava ruoka pysyy mehevänä.


NYT NIIHIN UUTUUKSIIN



HK viljaporsaan valmiiksi savustet Smoky Pluma ja Smoky Brisket tervasavu löytyvät kaupoista toukukuusta lähtien. Pakkauskoot n. 470 g sekä 300 g, joissa helpot valmistusohjeet ja hifistelyvinkit.


                           kuva HKScan


HK murein grillattava on viljaporsaan kasslerpihvi, joka on valmiiksi mureutettu (pihvin koko 180 g)


HK Slider miniburgerpihvit (4 kpl 80 g)

kuva HKScan



OHJE ITSETEHDYILLE BRIOSSISÄMPYLÖILLE:

  • 3 DL MAITOA
  • 1 TL KUIVAHIIVAA
  • 3 RKL SOKERIA
  • 2 TL SUOLAA
  • N. 8 DL VEHNÄJAUHOJA
  • 1 KANANMUNA
  • 50 g PEHMEÄÄ VOITA
  • 1 KANANMUNA VOITELUUN


Kuumenna maito 42-asteiseksi ja sekoita siihen kuivahiiva, sokeri ja suola. Anna hiivan aktivoitua 5 minuuttia. Sekoita joukkoon kananmunat ja jauhot pienissä erissä. Vaivaa 10 minuuttia yleiskoneella tai 20 minuuttia käsin, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Vaivaa loppuvaiheessa taikinaAn myös voi. Sipaise taikinan pinta öljyllä ja anna olla jääkaapissa yön yli tai huoneenlämmössä 2 tuntia. Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja painele siitä ilma pois. Muotoile tangoksi ja leikkaa 16 tasakokoista palaa. Pyörittele pieniksi palloiksi ja anna kohota liinan alla 1 tunti. Riko kananmuna pieneen kulhoon ja riko pinta haarukalla. lisää joukkoon 2 rkl kylmää vettä. Voitele sämpylät seoksella ja paista 200-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. Grillaa HK Slider miniburgerpihvit ja täytä sämpylät mieliherkuillasi.


KARINIEMEN KANANPOJAN UUTUUDET:

Tulinuija 1 kg pakkauksessa, jalapenolla ja cayennella maustettu


kuva HKScan


Hunajainen bbq paistileike (600 g)

sekä lime-korianteri maustettu paistinleike (600 g)

Kalkkunan fileepihvi



  
 Grillattua broilerinfileepihviä pekonilla ja cheddarilla    ohjeeseen tästä




      kuvassa Carlos, PoPo ja valkosipulivoi-persilja


HK uutuusmakkarat ovat Camping PoPo (porsas-porkkana), jota itse ensikuulemalta hiukan karsastin, mutta tämä olikin varsinainen yllätys, suosittelen ainakin kokeilemaan.

Lihaisa Katalonian Carlos, maukas savustetun paprikan ja paahteisen chilin makuinen makkara, tätä on saatava lisää.

Kariniemen tomaatti-mozzarella sekä kananpojan valkosipulivoi-persilja (jälkimmäinen tyttäreni suosikki)

Lisukevinkki makkaroille:

1 kg uusia perunoita keitettynä tai edelliseltä päivältä jääneitä kypsiä perunoita

150 g Creme fraichea, 2 rkl majoneesia, 2 tl sipulijauhetta, 1 tl valkosipulijauhetta, ½ tl suolaa, 1 tl mustapippuria, 1 nippu persiljaa ja viimeistelyyn Sourcream & Onion perunalastuja.

Sekoita kastikkeen ainekset yhteen. Puolita perunat ja pyörittele niitä varovasti kastikkeen joukkoon. Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia. Murskaa päälle perunalastut.


MUKAVAA ALKAVAA GRILLAUSKAUTTA MYÖS SINULLE!


HUOM! Kansallismuseossa avautui uusi esihistorian näyttely 1.4.2017 eli keitä me olemme ja mistä me tulemme, kannattaa käydä pistäytymässä.

6 kommenttia:

  1. Popo yllätti bloggaajat! Niin kuin me niille naureskeltiin ja olivatkin ihan kelpo tavaraa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ei pitäisi sanoa mitään ennen kuin maistaa ja kokeilee :D. Kelpo ja mehukas makkara, jatkoon :)

      Poista
  2. Mieletön paikka järjestää grillijuhlat. Oli ihanaa tavata, oikein kivaa viikonloppua sinne💜💜💜

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanoppa muuta, me ja kaikki ne esihistorialliset eläimet ja luolamiehet :D... mukavaa sunnuntai-illan jatkoa myös sinulle <3

      Poista
  3. Kansallismuseo ja grillijuhlat! Juhlava grillijuhlien paikka. Ja hyvän esittelyn teit kevään uutuustuotteista kiitos! Ja aina myös mukana kelpo reseptejä, niistä tykkään. Grillisumutin on minulle ihan uusi tuttavuus. Mukavaa viikkoa Sari!
    Grillaillaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan Tuula, kädet syyhyy päästä grillailemaan, mutta kun tuo kevät tulee taas keikkuen, niin en taida edes pääsiäisenä päästä vielä mökille, harmitus. Hyvää pääsiäistä sinulle <3

      Poista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä