HEMMOTTELU RISTEILY HELSINGISTÄ TALLINNAAN OSA 1

OSA 1

Pakko aloittaa tämä matkakertomus superlatiiveilla UPEIN, PARAS, IHANIN, NAUTINNOLLISIN! Oikeastaan voisin jatkaa tätä listaa loputtomiin enkä valehtelisi yhtään. Niin minä ainakin koin tämän merellisen matkan Tallink ja 40+ Blogin yhteistyö risteilyn.

Olen kyllä ollut risteilyillä aiemminkin, mutta matkustanut tavallisessa hytissä, jossa on ollut kerrossängyt ja yleensä vielä kaikissa matkustaja. Melkoisen ahdasta on silloin ollut. Joten voit vain kuvitella, kun näin tämän minulle varatun De Lux hytin, en ollut uskoa silmiäni. Hytti kuin hotellihuone!


Tilava ja vieläpä parivuoteella varustettu hytti, jonka isot ikkunat avautuvat merelle ja sen alla sohva, mihin heittäytyä ihastelemaan sitä laskevaa tai nousevaa aurinkoa. Hytti oli kauniisti sisustettu ja se sänky parempi kuin kotona tai ainakin nukuin hyvin ja rauhassa sen ajan minkä kerkesin.


Hytistä löytyi niin minibaari, joka muuten kuuluu hintaan, tilava kylpyhuone ja vieläpä kauneuspöytä, jossa voi viimeistellä omat kutrinsa (hytissä käytössä hiustenkuivain).


Kun olimme saaneet matkatavarat hyttiin, saimme heti nauttia laivan vieraanvaraisuudesta, jonka emäntänä toimi Tallink Siljan viestintäpäällikkö Marika Nöjd (hänet saimme pitää seurassamme koko tämän ihanan matkan).

            ankanfilee bruschetta
Tervetulo tervehdykset nautittiin kuplivan sampanjan ja herkullisten alkupalojen kera. Matkalle mukaan oli tullut myös minulle vieraampia bloggareita yhteisöstämme, olipa kiva päästä tutustumaan myös heihin.

         siika tartar

         sampanja Pannier

Kerkesipä paikalle myös laivan risteilypäällikkö Timo Nieminen kertomaan meille, kuinka Silja panostaa laadukkaisiin viihdetaiteilijoihin risteilyllään, unohtamatta suosittuja meritansseja. Laivassa voit tarttua myös itse mikrofoniin ja  haaveilla artistin urasta karaokessa. Googlesta löydät tarkemmin Europan viihteen viikonpäivät.

Pikainen siistiytyminen hytissä sekä vaatteiden vaihto ja sitten Italiaan tai ainakin laivan herkulliseen Ristorante Italiano Tavolataan.



Viihtyisästi italialaisin värein, huonekaluin ja niin aidon näköisellä oliivipuulla (piti oikein käydä kokeilemassa) sisustettu ravintola kutsui jo ovelta sisään herkuttelemaan.

         kuvassa ihania 40+ bloggaajia

Ystävällinen ja asiantunteva henkilökunta otti tilauksemme vastaan ja tarjoili alkupaloja odottaessamme laivan omaa leipää kera ihan huikean oliiviöljyn, jota voi ostaa myös kotiin.




Alkupalat valmistuivat silmiemme edessä olevalla tiskillä. Sain luvan ottaa näistä ihastuttavista kylmäköistä kuvan. Ja voi mitä herkkuja sieltä tulikaan. Olin valinnut itselleni maukkaan antipastin, josta löytyi kylmäsavustettua tonnikalaa, vasikanfilee tartaria ja latva-artisokkakreemiä. Perfetto!



Pääruoaksi valitsin parsarisottoa ja kampasimpukoita, aah ateria suli suuhun. Magnifigo!


     vieruskaverin sisäfilee pihvi näytti ihan täydelliseltä

Tämän päivällisen kruunasi vielä herkullinen juustotarjotin. Divino!


    vieruskaverin  jälkiruoka
    vieruskaverin jälkiruoka

Ihan kuin olisin ollut ruokataivaassa!


Aterian jälkeen kiersimme tutustumassa laivaan tarkemmin. Uusittu Silja Europa on kuin pieni kaupunki. Laivasta löytyy kauneushoitola Hera Salongid Beauty Salon, joka tarjoaa kaikkia kauneuspalveluja. Kasvo- ja vartalohoidoista käsi- ja jalkahoitoihin (näistä muutama kollegani pääsikin nauttimaan meille järjestetyn arpajaisten siivittämänä). Myös kampaamo palvelee matkustajia.



Huikean iso oli myös Sauna Beach kylpyläosasto. Olisipa ollut se uimapuku mukana.

Toki niissä myymälöissä piti vierailla ja Perfume & Fashion kaupasta mukaani tarttui niin huulipunaa kuin ripsiväriäkin. Kyseisestä myymälästä löytyi meikkien ja muiden kosmetiikkatuotteiden lisäksi, asusteita naisille ja miehille. Aika moni bloggari löysikin joko uudet aurinkolasit tai laukun itselleen ensi kesää silmällä pitäen.


Silja Europan 22-tunnin risteilylle voi ottaa myös auton mukaan. Käytössäsi on silloin Europa Cruise Car Shopping – tilauspalvelu. Voit tilata ostoksesi etukäteen ja ne toimitetaan suoraan autoon, ilman että sinun tarvitsee kantaa mitään, kätevää.

Iltaa vietettiin vielä hetki nauraen ja nauttien yhdessä +40 yhteisön kesken. Karaokebaari oli harmikseni mennyt jo kiinni, joten kävinpä sitten pyörähtämässä pikaisesti laivan yökerhossa. Jossain vaiheessa jalat väsyivät ja pyysivät päästä lepäämään.



Kahdeksalta aurinko pilkisti verhojen lomasta ja herätteli aamupalalle. Tähän hyttiin kuuluva erikoisaamiainen tarjottiin sampanjan kera Grill House ravintolassa. Voi niitä pöytiä, ne notkuivat ihan kaikkea mitä kuvitella saattaa herkulliselta aamiaiselta. Kuvat varmasti kertovat kaiken.











Jos tästä ei saa virtaa alkavaan päivään, niin ei sitten mistään!

Täältä matkamme jatkui tutustumalla Tallinnaan eri vinkkelistä kuin aikaisemmilla matkoillani. Siitä lisää seuraavassa postauksessa.


Kiitos tuhannesti Tallink, Silja Europa ja erityiskiitos sinulle Marika Nöjd, kun huolehdit meistä ja tarjosit upean, ikimuistoisen risteilyn. Pusuja myös ihanille 40+ bloggaajille ja meidän mammalle Helille, kun sain viettää laatuaikaan ihan parhaassa seurassa. 

23 kommenttia:

  1. Olen jo somessa ihaillut noita upeita hyttejä. Ihana matka teillä ollut!

    Me kotiuduimme eilen Tukholmasta, ihanat ruoat myös Tukholman-risteilyllä, menomatkalla herkuttelimme Bon Vivantissa ja paluumatkalla Tavolatassa, laivalla tapasimme Marikankin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti ihana matka myös sinulla, täytyypä tulla tutustumaan. Kyllä näillä risteilyillä saa vastinetta koko rahan edestä. Pakko päästä uudelleen.

      Poista
  2. Ihana reissu on ollut ja todella kauniisti olet koonnut kuvat ja kirjoituksen!!! �� kymppi tarina!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ihana siskoseni. Tuo risteily oli kyllä ihan huippu, toivottavasti päästään joskus kahdestaan tai kolmistaan samanlaiselle. Kyllä tästä jäi niin ihanat muistot <3

      Poista
  3. Ihana reissu ja kiitos seurasta! Hytti oli upea ja ei olisi uskonut laivan hytiksi! Ruoka mahtavaa ja seura parasta! Reissu oli muutenkin kaikin puolin onnistunut. Jäi hyvä mieli:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin näin, ihan A-luokan risteily kaikin puolin, enempää ei olisi voinut toivoa. Niin hyvät muistot jäi tästä <3

      Poista
  4. Wou mikä herkullinen matka teillä on ollut kera loistavan hemmottelun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö vain, siis fantastinen <3. Nyt sun täytyy päästä peloistasi ja lähteä rohkeasti risteilylle, on se vaan niin upea tapa viettää pikku lomaa :)

      Poista
  5. Ja niin me oltiinkin... Tavolatan ruokataivaassa. Kiva esittely ihanista ruuista. Ja keittiöhenkilökuntaakin olit saanut kuviin, mainiota. Hemmottelua ruokineen ja upeine hytteineen. Ja seuroineen!
    Kiitos Sari valloittavasta seurastasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä risteily jää kyllä pitkäksi aikaan muistiin, yhdeksi parhaista. Ja niinkuin totesit upeat ateriat ja seura, mitä sitä muuta kaipaakaan <3

      Poista
  6. Kiitos vielä loistavasta matkaseurasta! Voi hitsi, mitä herkkukuvia olet ottanut.

    Tässä tulee iso ikävä takaisin tuonne ruokataivaaseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ihanainen, oli kyllä melkoista ruoka iloittelua koko matka! Minä jo mieheltä "vaadin" jotta uusinta risteily tehtäisiin pian :)

      Poista
  7. Ihanan kuuloinen reissu, ja nuo ruoka- ja hyttikuvat kyllä saavat aikaiseksi himon päästä tuolle laivalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö vain :) Niin ihanat muistot jäivät kyllä kutittelemaan aivoihin, jospa sitä oman rakkaan kera tekisi uudelleen tuon reissun ja mahdollisimman pian.

      Poista
  8. Mikä mieletön matkaraportti, nyt iski taas risteilykuume : ) Pitää ottaa useammin tällaisia irtiottoja, laivat ja niiden hytit ruokaravintoloista puhumattakaan ovat kyllä sellaista tasoa että reissusta nauttii kaikilla aisteilla1

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En olisi kuuna päivänä uskonut, että risteilystä voisi nauttia näin paljon <3. Olipa ihana tilaisuus päästä mukaan ja nyt tiedän miten me rakkaan kanssa seuraavalla kerralla lähdemme reissuun :)

      Poista
  9. Hytti oli aivan fantastinen ja eihän siellä malttanut edes mennä nukkumaan. Koko reissu oli A-luokan reissu parhaimmasta päästä. Kiitos matkaseurasta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ihana sua :D, istuitko soffalla katselemassa merta? Mut oikeesti voiko laivalla matkustaminen olla enää hienompaa! Niin ihana risteily oli <3 ja kiitos myös itsellesi.

      Poista
  10. Upea hytti ja tuo ruokatarjonta :) Nyt täytyy kyllä päästä itsekin Itämeren aalloille risteilemään ja ottaa hetkeksi itsensä irti arjesta.
    Mukavaa pääsiäisen aikaa Sari :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö vain, minäkin lähden heti uudelleen kunhan raha-asiat lutviutuu :). Hyvää Pääsiäistä myös sinulle <3

      Poista
  11. Toi aamiaispöytä! Kuvat kertoivat kyllä kaiken :)

    VastaaPoista
  12. Muiskuja sinne ihanalle naiselle, oli upeaa tutustua!!! Toivottavasti törmätään vielä pian uudestaan! Muiskuja!!

    VastaaPoista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä