GLUTEENITON HOKKAIDON LEIPÄ, IHANAN KUOHKEA JA RAPEA




Innostuin pääsiäisenä leipomaan Hokkaidon leipää tavallisista vehnäjauhoista ja siitä tulikin erinomaista. Niin rapeakuorista ja ihanan kuohkeaa.

Ja koska olin juuri ollut tutustumassa Semper:n tuotteisiin, ajattelin testata tuota ohjetta myös gluteenittomana.

Jauhoiksi valitsin Semperin gluteenittomat Tattari&Teff –jauhot.



Näitä jauhoja suositellaan niin leipien, piiraiden, pullien kuin kakkujenkin valmistamiseen. Lisää jauhoista voit lukea täältä.

Leivän paistoin pyöreässä irtopohjakakkuvuoassa (läpimitta 20 cm), mutta yhtä hyvin voit käyttää leipävuokaa.



En muista syöneeni aiemmin näin hyvää gluteenitonta leipää. Leipä nousi upeasti, kuori oli rapeaa ja sisus melkein samanlainen kuin olisin leiponut tavallisilla jauhoilla.



Tämän leivän ohje eroaa ehkä eniten siinä, että ensin herätetään hiiva, jonka jälkeen vasta aletaan alustamaan taikinaa.



GLUTEENITON HOKKAIDON LEIPÄ


Raaka-aineet:

  • 1,5 dl maitoa
  • 1 dl kevytkermaa
  • 1 tl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 1 ps kuivahiivaa (Lidl Belbake 7 g)
  • 2 rkl Tattari&Teff –jauhoja


-------

  • 4,5 dl Tattari&Teff –jauhoja
  • 1 kananmuna
  • 70 g voita kuutioina ja huoneenlämpöisenä


  • tilkka maitoa voiteluun ja pinnalle kesäkurpitsan siemeniä



OHJE:


Kaada maito ja kerma kattilaan. Lisää sekaan sokeri sekä suola.

Lämmitä seos 46-48 asteiseksi ja kaada taikina kulhoon. Sekoita käsin vispaten kuivahiiva  sekä 2 rkl tattari&teff –jauhoja joukkoon ja anna seoksen seistä lämpimässä paikassa noin 10 minuuttia, kunnes se alkaa käymään (poreilla).

Kun leipäpohja on valmis siirrä kulho yleiskoneeseen ja jatka leivän alustusta.

Lisää ensin noin puolet eli  2 dl gluteenittomia jauhoja taikinaan.

Lisää seuraavaksi kananmuna ja jatka vaivaamista.

Lisää loput jauhot eli 2,5 dl  vähitellen ja vaivaa taikinaa kokoajan.

Lisää lopuksi huoneenlämpöiset voi nokareet. Vaivaa niin kauan, että voi on täysin sulanut taikinaan.

Taikinasta jää löysähkö.

Ota kulho ja peitä se liinalla tai tuorekelmulla ja aseta kulho lämpimään ja vedottomaan paikkaan (esim. uuniin).

Kohota leipätaikinaa noin 40 minuuttia.

Ota leivinlauta esille ja ripottele sen päälle hiukan gluteenittomia jauhoja. Käytä jauhoja apuna, koska taikina on löysähköä.

Leivo taikinasta n. 40 cm pitkä pötkö ja jaa se seitsemään osaan.
(jos käytät leipävuokaa, riittää, että jaat pötkön 4 osaan)

Pyöritä palloiksi ja painele pallot suorakaiteen tai munan muotoisiksi.

Taita pidemmät reunat keskelle ja rullaa pituussuunnassa. Katso ohje.

Aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta.

Ota vuoka esille ja laita leivinpaperia vuokaan (pohjalle ja reunoille).

Aseta kaulitut ja rullatut leipäpallot vuokaan leivinpaperin päälle.

Voitele leivän pintaa tilkalla maitoa ja ripottele päälle kesäkurpitsan siemeniä.

Laita vuoka uuniin (melko alas) ja paista noin 40-45 minuuttia, kunnes leipä on saanut väriä ja on kypsä.


Nosta leipä leivinpaperista kiinni ottaen vuoasta ja anna hiukan jäähtyä. 


Nautiskele herkullisesta gluteenittomasta leivästä!

6 kommenttia:

  1. Aivan superherkullisen näköinen leipä ja niin kauniit kuvat. <3 Meillä oli niin kivaa viime viikolla, yhtä kivaa tätä viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, ja kiitos paljon ihanainen <3. Mukavaa viikkoa sinullekin, vaikka ilmat on mitä on, koskakohan se kevät alkaa!

      Poista
  2. Täydellinen leipä ja mitkä ruokakuvat - ihan pakko testata, jos osaan rullata oikein...; )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh heh hee Heli, mä tiedän, laita Amos rullaamaan niin tulee ihan täydellisiä :). Mukavaa ja tapahtumarikasta loppuviikkoa!

      Poista
  3. Loistava ohje! Sitä on tuon kipparin vuoksi ryhdyttävä harrastamaan näitä gluteenittomia leivonnaisia. Joten tämä menee jossakin vaiheessa kokeiluun. Ja mitkä kuvat, herkullisia kuvia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan Ihana ja kiva kuulla, että testailet näitä mun reseptejä, minä oon niin otettu, pusut sulle <3

      Poista

seuraa blogit.fi

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

Pinterest

Herkkusuu.fi - Parhaat ruokablogit

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

aamiainen aamupala aasialainen alkuruoka aurajuusto basilika broileri broilerin jauheliha Crock-Pot fetajuusto fish&chips friteeraustaikina frittimuikku glaseerattu gluteeniton gluteeniton leipä grillattu grillaus hampurilaiset hedelmä helppo helppo ja nopea hunaja härkis illallinen iltapala intialainen kanaruoka intialainen lohicurry italialaiset lihapullat itsetehty juusto jauheliharuoka juhlaruoka juhlat. suolainen leivonnainen juusto juustokastike juustoraaste jälkiruoka jättikatkaravunpyrstö kaaliruoka kakku kala kala-ateria kala-ateria- lohi kalakastike kalakeitto kalapihvit kalapuikko kalaruoka kalkkuna kampelafile kana-ateria kana-ateria. broilerin siivet ja nuijapalat kanaruoka kasvisruoka katkarapu kebabvartaat keitetyt lihapullat keitot keittoruoka keksi kesäkurpitsa kesäkurpitsa gazpacho kesäkurpitsa-pinaattivohveli kesäkurpitsacannellonit kevyttä kirjolohi kookosmaito kukkakaali kylmäsavulohi kylmäsavulohikakku lampaankääpä leipätikut leivonta lihapata lihaperunavuoka lihapullat liharuoka lime lisuke lohifilee lohikeitto lohinuget lohipasta lohitartar lohitortilla lounas makea leivonnainen mandariinikeksi mantelinen suklaabanaanivohveli marinoidut päärynät marinoidut silakkafileet marinoitua punasipulia marja-aronia mozzarella opas tasapainoiseen ja pysyvään ruokavalioon paprika patonki pekoni peruna peura peuralihapullat peuran jauheliha peuran jauhelihapihvit peuran sisäpaisti peuranliha kääryleet peuranlihapullat peuranpaisti piirakka pimientos de padron. täytetyt pikkupaprikat possu possun ribsit possun sisäfile puikulaperuna pulla pullakakku purjo pääruoka reseptit riista teriyaki tuorejuusto vähähiilihydraattinen

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä