Bolognesekastike, se pitkään haudutettu, Slow Cooker




Muistatko kun kerroin viime viikolla meidän uudesta ja tehokkaasta keittiöapulaisesta eli Slow Cookerista, herkullisia aterioita loihtivasta haudutuspadasta. Jos se jäi väliin, niin ei hätää, tässä suoralinkki sivulle.



Aiemmassa postauksessa valmistin ribsejä ja kanaa talon tapaan, mutta nyt kun tämä ihana Crock-Pot on kotona, niin mikäpä olisi parempaa kokata seuraavaksi, kuin hauduttaa pitkään herkullista bolognesekastiketta.




Niinhän ne Italialaiset väittävät, ettei ilman kunnon haudutusta tule oikeaa bolognesekastiketta.

Ja voi pojat ja saapasmaan mammat, ei ole tämä traditionaalinen herkku ennen maistunut meidänkään kotona näin hyvältä. Onneksi valmistin sitä ison padallisen.



Lihaksi valitsin peuran jauhelihan, kun sitä sattui kotona olemaan, mutta varmasti yhtä hyvää saat käyttämällä joko sikanautaa tai naudanjauhelihaa.

Ennen ohjetta laitan sinulle linkin, josta pääset tutustumaan tähän mainioon laitteeseen tarkemmin.

Ja arvaatko mitä, minulla on suuri ilo arpoa tämä kyseinen laite myös sinulle arvoisa lukijani. Joten kommentoimalla tämän postauksen loppuun voi onni potkaista sinua ja pääset kokkailemaan terveellisiä ja herkullisia aterioita, niin keitoista patoihin kuin kasviksista lihoihin, vain mielikuvitus rajana. Ja mikä hienointa sinulla jää aikaa muuhun puuhasteluun. Muista siis jättää yhteystietosi!




BOLOGNESEKASTIKE SLOW COOKERILLA

Raaka-aineet:

  • 1,2 kg peuran jauhelihaa (myös sika-nauta tai nauta käy)
  • 6-8 siivua pekonia
  • 2 iso sipulia
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • 1-2 porkkanaa
  • pala selleria
  • 1,5 tl paprikajauhetta
  • 1,5 tl mustapippuria
  • 1 tl timjamia kuivattuna
  • 1,5 tl oreganoa kuivattuna
  • ¼ tl chilijauhetta
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 liemikuutiota Fond du chef
  • 1 tlk tomaattimurskaa (400g) Mutti
  • 1 tlk kokonaisia kirsikkatomaatteja (400g) Mutti
  • 4 rkl tomaattipyrettä
  • 1 dl vettä
  • persiljaa, basilikaa, suolaa, oliiviöljyä


OHJE:

Kuori ja raasta porkkanat ja selleri.

Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet.

Pilko pekonisiivut kuutioiksi.

Mittaa kuivamausteet lasiin.

Laita Crock-Pot sisäpata liedelle, kaada tilkka öljyä ja lisää pekonikuutiot pannulle, ruskista hiukan ja lisää sekaan sipuli ja valkosipulinkynnet.

Lisää pataan jauheliha ja ruskista liha. Kaada kuivamausteet sekaan ja sekoita hyvin. Lisää vesi, fond du chef liemikuutiot sekä porkkana ja selleriraaste, sekoita, että liemikuutiot sulavat joukkoon.

Lisää tomaattimurska, tölkkikirsikkatomaatit sekä tomaattipyre ja nosta sisäpata kuumennusjalustalle. Sekoita ja lisää lopuksi laakerinlehdet.

Aseta haudutuspata asentoon 1 (matala) ja aseta ajaksi 5,5 tuntia.

Älä avaa kantta kesken haudutuksen.

Sekoita kastiketta ja maista suola, lisää tuoretta persiljaa ja basilikaa (kouralliset kumpaakin) ja anna hautua vielä puoli tuntia asennossa 2 (korkea).

Jos "sielusi" antaa myöden lisää myös tilkka oliiviöljyä.

Keitä pasta sillä välin ja raasta  parmesan juustoa, nautiskele kuin ristorantessa konsanaan.




Postaus on tehty yhteistyössä The Original Slow Cooker, Crock-Pot kanssa.

ONNEA ARVONTAAN! ARVONTA PÄÄTTYY 12.04.2017 KLO 20

TÄSSÄ VIELÄ MUISTUTUKSENA OHJEITA SLOW COOKER KOKKAILUUN:

Käytettävän nesteen määrä on puolet normaalista.

Poista liika rasva lihoista, leikkaa liha pienempiin paloihin, jotta kaikki ainekset kypsyvät samaan tahtiin. Voit myös ruskistaa lihaa etukäteen. Kana ja possunfilee kypsyvät nopeammin kuin esim. naudanpaisti tai luullinen liha.

Vihannekset kypsyvät paremmin eikä niistä tule ylikypsiä.

Kala kypsyy nopeasti ja se kannattaa lisätä pataan vasta loppuvaiheessa.

Pavut pitää esikeittää ennen pataan lisäämistä.

Riisiksi kannattaa valita pitkäjyväistä.

Pasta kannattaa lisätä loppuvaiheessa.

Maito ja kerma lisätään ihan loppuvaiheessa etteivät ne juoksetu.

Keittoja tehdessä vettä/lientä vain sen verran, että ainekset peittyvät. Lientä voi lisätä loppuvaiheessa lisää tarpeen mukaan

43 kommenttia:

  1. nam, näyttääpä hyvältä!
    ansode@gmail.com

    VastaaPoista
  2. Nyt iski kamala nälkä, näyttää niin herkulliselta! :)

    xevex82(at)gmail.com

    VastaaPoista
  3. Juuri tuollaisesta olen haaveillut :) ida.kojo@hotmail.com

    VastaaPoista
  4. Näyttää hyvälle ja varmasti maistuikin :)
    talviuninalle@gmail.com

    VastaaPoista
  5. Kerrankin joku arvonta, mihin minäkin koen vimmaa osallistua! :)

    Sadesuma@gmail.com

    VastaaPoista
  6. Haaveissa tämä ja hyvin hautuneet kastikkeet... eli mukaan arvontaan! :) (Piivoitto@gmail.com)

    VastaaPoista
  7. Tämä olisi niin kätevä lapsiperheessä, ruoka saisi rauhassa muhia valmiiksi päivän puuhien lomassa. Mukaan arvontaan :) riiti81(at)gmail.com

    VastaaPoista
  8. Nam nam! Mukaan arvontaan. :) hippohiiri at gmail.com

    VastaaPoista
  9. Olis varmaan tosi kätevä vehje
    marjo66@suomi24.fi

    VastaaPoista
  10. Mukaan arvontaan, tottakai. mummolta@gmail.com

    VastaaPoista
  11. Oi jos olisi onnea! Pääsisi tekemään vaikka mitä!

    VastaaPoista
  12. Mukanahan mie :) hannu.raty@kolumbus.fi

    VastaaPoista
  13. Olisipa upea, mukana arvonnassa ilman muuta.
    postin.tuomaa@gmail.com

    VastaaPoista
  14. Mukana arvonnassa. Toivottavasti onni potkii!

    VastaaPoista
  15. Bolognese kastike näyttää niin herkulliselta!
    Mukana kivassa arvonnassa.

    VastaaPoista
  16. Wow! Kivan oloinen laite! Makoisan oloisia ruokia! Luin molemmat artikkelit ja pitää tähän tutustua!

    Oonjustiina@ gmail.com

    VastaaPoista
  17. Ihana laite! Tuollainen pitää hankkia, jollei tässä onnistu!

    Hullutellen@gmail.com

    VastaaPoista
  18. No sattuipas, juuri ekaa kertaa tänne ehdin kurkata ja heti aivan huippu hieno arvonta. Todellakin olen mukana!
    Blognesekastiketta tekisi mieli juuri nyt...

    VastaaPoista
  19. Tuo kastike kuulostaa todella herkulliselta! Olispa mukava päästä itsekin kokeilemaan :) kokkonen.heini(at)gmail.com

    VastaaPoista
  20. Mukana arvonnassasi :)
    annikajokinen95@gmail.com

    VastaaPoista
  21. Oi, onpa hyvä arvonta! Mukana ollaan ilman muuta :)
    netteri@gmail.com

    VastaaPoista
  22. Vaikuttaa erinomaiselta ja todella kätevältä laitteelta! Tästähän olisi aivan valtava apu lapsiperhearjen pyöritämisessä ja saisi loihdittua vaikka mitä herkullisia aterioita ja saisi vaihtelua ruokalistaan! :) Oli kiva lukea vinkkejäsi haudutuspadan käyttöön, joka olisi oikein tervetullut apuri keittiööni :) minna82@gmail.com

    VastaaPoista
  23. Näyttää taivaallisen hyvältä!! :-)
    julia.hakkanen@hotmail.com

    VastaaPoista
  24. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  25. Aijai, tää on sitä parhautta kokkauksessa :) :)

    VastaaPoista
  26. Mielenkiintoinen laite ja vau miten herkullisen näköistä ruokaa sillä saa valmistettua. Mukana arvonnassa! ☀

    VastaaPoista
  27. Nam :P Mukana arvonnassa :)
    anna_88@luukku.com

    VastaaPoista
  28. Mukana upeassa arvonnassa :)
    hilsan@luukku.com

    VastaaPoista
  29. Mukaan mahtavaan arvontaan!
    siinatar@gmail.com

    VastaaPoista
  30. Vaikuttaa ihan superkätevältä, että sisäpataa voi käyttää myös liedellä! Olen itse käyttänyt sitä perusmallin haudutuspataa, mutta sen kanssa ei tuo onnistu, vaikka muuten tosi kätevä laite onkin. Arvonnassa mukana! :)

    aensti@gmail.com

    VastaaPoista
  31. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
  32. Mukana arvonnassa! 😍
    tinsku83@gmail.com

    VastaaPoista
  33. Hitsit, mahtaisi maistua bolognesekastike hieman erilaiselle tällä reseptillä tehtynä kuin meidän perheen perinteinen kunhan-vaan-valmistuu-viidessä-minuutissa -ruokatekele. Mukana arvonnassa ehdottomasti.
    vuosikerta (at) live (piste) fi

    VastaaPoista
  34. Huikea palkinto! Kotikokkina kyllä kaikki ruuanlaitto on rentoutumista. Kivaa vaihtelua saisi arkeen 😊 ssofia.o@hotmail.com

    VastaaPoista
  35. Onpa hieno arvonta! Mukana tottakai!
    tuulaslife1@gmail.com

    VastaaPoista
  36. Että ruoka valmistuisi kuin itsestään ja vielä hautumalla... pelastaisi multa monenmonituista päivää 😉. Eli haluan ehdottomasti arvontaan mukaan! liina.sourander@hotmail.com

    VastaaPoista
  37. Tajuttoman hyvännäköistä jo kuvissa! Voi kun saisi vielä maistaa :)

    Mukana arvonnassa tomppa.koponen@gmail.com

    VastaaPoista
  38. Vau, super juttu. Mukana arvonnassa

    VastaaPoista
  39. Kätevältä vaikuttaa laite ja resepti. :) Mukaan siis mukavaan arvontaan! hiltuha(at)gmail.com

    VastaaPoista
  40. Mukaan arvontaan. Vaikuttaa mielenkiintoiselta laitteelta. Salli.moilanen36@gmail.com

    VastaaPoista

mukana 40 + blogit yhteisössä

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

Pinterest

Herkkusuu.fi - Parhaat ruokablogit

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä