Meillä on keittiöapulainen ja oikea ihme onkin! Testattavana uusi Slow Cooker 2.0





Sain mukavan kirjeen viime viikolla sähköpostiini, jossa minulle tarjottiin mahdollisuutta testata aivan uudenlaista laitetta eli Crock-Pot DuraCeramic pataa.

Olin kuullut aiemmin jo paljon kyseisistä haudutuspadoista ja varsinkin englanninkielisiä reseptejä lukiessani, näitä Slow Cookereiksikin kutsuttuja laitteita on varsin usein niissä ollut käytössä.


No tottahan toki otin tilaisuuden vastaan ilomielin, sillä kaikki mikä helpottaa keittiössä varsinkin arkisin on vain plussaa.

Testattava pata olikin ihan uutta mallia, Slow Cooker 2.0, jonka sisäpata soveltuu suoraan minkälaiselle liedelle vain eli ruskistaminen sekä kastikkeen teko onnistuu vallan mainiosti, unohtamatta riisin, pastan tai perunoiden keittämistä, vähemmän tiskattavaa!.

Voin unohtaa tai lahjoittaa vanhan patani kokonaan pois, sillä tällä voi hauduttaa ruoan myös uunissa ilman kuumennusjalustaa.

Sitä voi säilyttää myös jääkaapissa ja uudelleen lämmittää ruokaa samassa astiassa. Kätevää, EIKÖ!


Tällä haudutuspadalla valmistuu herkullinen ateria isommallekin joukolle helposti, tervetuloa siis ystävät ja läheiset sunnuntailounaalle. Voidaan käydä vaikka kävelyllä koko porukka ennen ruokaa :).

Olen innolla kokkaillut ja opetellut erilaisten ruokien valmistusta tällä padalla.




Ensimmäiseksi kokeiluun meni porsaan grilliribsit. Reilut 2 kiloa mahtui kerralla vallan mainiosti. Kuivamausteet hieroin pintaan ja leikkasin ribsirivin kolmeen/neljään osaan ja laitoin pataan. Perään heitin sipulia, valkosipulia ja nesteeksi kokakolapohjaisen marinadin. Kansi kiinni ja koska oli jo lauantai-iltapäivä niin valmistustavaksi valitsin sen nopeamman kypsennyksen. Ajaksi riitti 4,5 tuntia ja pikainen grillaus vielä uunissa maapähkinä-sweetchilimarinadin kera. Voi pojat, mitä herkkua meillä nautittiin, liha irtosi luista ja suli purematta suussa.




Sunnuntain päivälliseksi valmistin broilerin fileepihvejä (6 kpl eli yksi/ruokailija) talon tapaan. Fileet kypsennyskulhon pohjalle, 5 salottisipulia reiluina paloina, 2 valkosipulinkynttä, rasiallinen herkkusieniä puolitettuina niiden päälle sekä muutama oksa timjamia. Nesteeksi  0,5 dl vettä, johon sulatin Fond du Chef liemikuution sekä 1 tl paprikajauhetta, 1 tl kurkumaa, ¼ tl cayennepippuria. Päällimmäiseksi vielä murustelin aurajuustoa (reilu 100g). Kansi kiinni ja 3,5 tuntia matala (hidas) kypsennys, sitten tuoretta basilikaa sekä 1 dl kermaa joukkoon ja vielä puoli tuntia korkea  (nopea) kypsennys.






Ah miten broilerin fileet olivat mehukkaita, ei näitä pannulla paistaen saisi näin mureiksi.

Sillävälin kun päivällinen valmistui, kerkesin pestä kaksi koneellista pyykkiä, imuroida koko talon, no joo joo …ei niitä neliöitä ole kuin 80, lattiat sekä pölyt tuli pyyhittyä eikä muuten yhtään liian myöhään, kiitos kevätauringon. Aikamoista vaikka itse kehaisenkin, mutta ruoanhan hoiti kätevä uusi apulainen, Slow Cooker. Ja pikku lenkki piristi aurinkoisella säällä :).

Lisää tietoa tästä mainiosta keittiöapulaisesta löydät täältä.

Perusasioista mitä kannattaa ottaa huomioon:


  • Käytettävän nesteen määrä on puolet normaalista.
  • Poista liika rasva lihoista, leikkaa liha pienempiin paloihin, jotta kaikki ainekset kypsyvät samaan tahtiin. Voit myös ruskistaa lihaa etukäteen. Kana ja possunfilee kypsyvät nopeammin kuin esim. naudanpaisti tai luullinen liha.
  • Vihannekset kypsyvät paremmin eikä niistä tule ylikypsiä.
  • Kala kypsyy nopeasti ja se kannattaa lisätä pataan vasta loppuvaiheessa.
  • Pavut pitää esikeittää ennen pataan lisäämistä.
  • Riisiksi kannattaa valita pitkäjyväistä.
  • Pasta kannattaa lisätä loppuvaiheessa.
  • Maito ja kerma lisätään ihan loppuvaiheessa etteivät ne juoksetu.
  • Keittoja tehdessä vettä/lientä vain sen verran, että ainekset peittyvät. Lientä voi lisätä loppuvaiheessa lisää tarpeen mukaan.

Siinä noin pääpiirteittäin koko homman ydin, ei voi ruoanlaitto olla enää helpompaa. 

Seuraavaksi meillä nautitaan aitoa pitkään haudutettua Bolognesekastiketta, niinkuin Italialainen mamma sen vain taitaa, siitä lisää seuraavassa postauksessa.




Jälleenmyyjiä löydät tästä.

Postaus on tehty yhteistyössä The Original Slow Cooker, Crock-Potin kanssa.

5 kommenttia:

  1. Wau mitä herkkuja sä oot saanu aikaiseksi tolla padalla! Kyllä se vaan on niin kätevä. Kokeile kuule sitä hernekeittoa! En olisi ikinä uskonut miten voikin tulla niin helposti hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin komppaan sua, niin helppoa on ruoanlaitto, tarvitaankohan mua enään :D.... joo keittoa seuraavaksi, jos vaikka herneistä :)

      Poista
  2. Tuntuupa kätevältä vekottimelta - tuollaisesta ruuanlaitosta minä tykkään. Oikea laiskan ladyn unelma;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No totta puhua pukahdat, illalla voi täyttää tuon haudutuspadan , laittaa yöksi jääkaappiin ja aamulla töihin lähtiessä kuumennusalustalle ja laite päälle, illalla nostaa lautaset pöytään ja eikun lusikoida ääntä kohti. Ihme ettei tämä ole saanut suurempaa huomiota!

      Poista
  3. Tämä on kyllä ihan loistava aparaatti :)

    VastaaPoista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä