MUSTAJUURI-KANAKEITTO AASIALAISITTAIN



Se oli vaihteeksi keittopäivä. Alkuun pitää heti todeta, että hyvää piti tehdä, mutta kuinkas ollakaan nyt tuli kyllä vahingossa sellaista herkkua, voi pojat!

Piti oikein pysähtyä ja huokaista hartaasti soppaa lusikoidessa. Vastapäätä pöytää istuvan mieheni kasvoilla hymy levisi korviin  ja mairittelevia myhäyksiä sekä nyökkäyksiä matkasi kokin suuntaan.

Mustajuuresta olen aiemmin tehnyt pyrettä ja sosekeittoa. Jotain uutta teki mieleni kuitenkin kokeilla.




Mustajuuri on aika mieto juures ja sen maun sanotaan muistuttavan keväistä parsaa. Mutta tiesitkö sitä, että se on sukua voikukalle. Minulle tuo oli ainakin ihan uutta.

Mustajuuri sai keittoon kaveriksi broileria ja makumaailmaan valitsin aasialaisia mausteita kuten valkosipulia, inkivääriä, ripauksen chiliä ja korianteria. Liemi sai pehmeyttä kookosmaidosta.


Rohkeammin vaan pitäisi uskaltaa näitä kotimaisia vihanneksia käyttää ruoanlaitossa. Ja samaa suosittelen sinullekin. Mielestäni mustajuuri toimi keitossa kuin lootuksen juuri, ainakin omaan mieleen se assosioitui näin.


MUSTAJUURI-KANAKEITTO AASIALAISITTAIN


Raaka-aineet:

  • 300 g mustajuurta
  • 400 g broilerin rintafileetä
  • 5-6 herkkusientä isohkoa
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • ¼ tl chilijauhetta
  • 1 tl kurkumaa
  • ½ tl korianteria jauhetta
  • 1 tl sitruunaruohoa (kuivattu, jauhe)
  • 1 kanaliemikuutio
  • 6 dl vettä
  • 1 tlk kookosmaitoa
  • 3 rkl öljyä
  • 1/2 limen/sitruunan mehu


OHJE:

Pese mustajuuret, kuori ne ja viipaloi melko ohuiksi lanteiksi.

Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet ja silppua ne.

Pyyhi talouspaperilla herkkusienet puhtaaksi ja viipaloi ne.

Leikkaa broilerin fileepihvit pieniksi kuutioiksi.

Sekoita kupissa kurkuma, korianteri, sitruunaruoho sekä chilijauheet.

Kuumenna kattila ja mittaa öljy.

Lisää silputtu sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuullota niitä hetki.

Lisää kattilaan broilerinpalat sekä mustajuuri lantit ja sekoittele niitä noin 2 minuuttia kattilassa.

Lisää vesi sekä kanaliemikuutio kattilaan.

Raasta inkivääri ja lisää se muiden mausteiden kanssa keittoon.

Anna keiton kiehua noin 10 minuuttia.

Lisää herkkusieniviipaleet ja keitä vielä 10 minuuttia.

Lisää lopuksi kookosmaito ja anna kiehahtaa. Purista puolikkaan limen/sitruunan mehu keittoon.

Keitto on valmis nautittavaksi.


Pinnalle voit lisätä tuoretta korianteria tai persiljaa.



6 kommenttia:

  1. Kuulostaa todella hyvältä :) Enpä ole mustajuurta koskaan käyttänyt ruoanlaitossa - kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Pia :) ja kiitos. Suosittelen kyllä kokeilemaan tuota mustajuurta, aika mieto juures ja varmasti monen mieleen.

      Poista
  2. Heti piti alkaa tekemään kun sattui mustajuurta olemaan vain inspiraatiota odottamassa. Kiitos!
    Keitto on todellakin taivaallista ja jatkoon menee niin juuri kuin reseptikin. Hieman muuntelin siten, että sipulin, mausteet ja suurimman osan mustajuuresta soseutin 7min keittoajan jälkeen ja sitten lisäsin kananpalat ja ihan lopussa vasta sienet ja muutaman mustajuuren siivun. Chiliä ja kookosmaitoa laitoin myös reilusti enemmän koska ovat meillä suuressa suosiossa. Oliko reseptin 1 tlk kookosmaitoa muuten oikein?
    Kiitos vielä kerran ja inspiraatioita keittiöösi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan Minna K ja olipa kiva kuulla, että keitto maistui :). Ja juu chilillä voi helposti muuntaa keiton tulisuutta, näillä ohjeilla se on vain pieni häivähdyt ja juu 1 tölkki kookoskermaa oli ohjeessa. Ei ole väärin soseuttaa noita mustajuuria, mutta mä niin tykkäsin niistä kokonaisina lantteina, muistuttivat suussani kuin lootuksen juuret. Mukavaa loppuviikkoa sinulle :)

      Poista
  3. ohjeessa lukee kookosmaito, mutta aiemmassa kommentissa mainitset kookoskerman. kumpaako laitan? ohje menee ehdottomasti kokeiluun! kuulostaa niin namskilta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan Päivikki, anteeksi tuo minun sekoiluni tuolla tekstissä, nykyään käytän vallan Pirkka kookosmaitoa, siinä kun ei ole sitä turhaa "vettä" on melkein kuin kermaa ja hinta laatuun nähden tosi hyvä. Kookoskermahan on tietty parasta, kun on täyteläistä, mutta voit päättää itse, meillä tuo maito toimi erittäin hyvin. Mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle :)

      Poista

mukana 40 + blogit yhteisössä

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

Pinterest

Herkkusuu.fi - Parhaat ruokablogit

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä