LOHI-LEHTIKAALIPIHVIT JA PIPARJUURIJOGURTTI




Olipa kiva, kun eräs lukijoistani tiedusteli lehtikaalireseptiä. Tämä mahtava resepti oli unohtunut minulta kokonaan. Ja mikä parasta, ruoka sopii nyt mainiosti vähähiilihydraattiseen ruokavaliooni.




Raaka-aineena tällä kertaa siis lehtikaali ja kirjolohi. Uskaltaisin melkeinpä väittää, että nämä pihvit maistuisivat, vaikka ei niin kalasta välittäisikään tai vaihtoehtoisesti, jos kaali ei maistuisi.

Itse tykkään ryöpätä lehtikaalin ennen ruoan valmistamista. Se mukavasti pehmentää niin koostumusta kuin makuakin.

Kaupasta löytyi vain valmista lehtikaalia suikaloituna (helpotti siis alkuvalmisteluja), mutta jos ostat kokonaista, niin poista kova lehtiruoti kokonaan ja suikaloi sitten lehdet. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää valmiit suikaleet ja keitä noin 2 minuuttia. Kaada kaalit lävikköön, niin ylimääräinen vesi poistuu.






Yhdestä normikokoisesta kirjolohen fileestä riittää mainiosti kalapihveihin. Poista ruodot ja nahka ja paloittele kala. Itse laitoin lohen palat vielä mixeriin ja ajoin ne murekkeissakin käytettäväksi massaksi. Jos et omista mixeriä, niin leikkaa lohen palat erittäin hienoksi suikaleeksi.

Näistä lohi-lehtikaalipihveistä on moneksi. Voit tarjoilla niitä salaatin, keitettyjen vihannesten, perunoiden tai tehdä vaikkapa kalaburgerin.

Jauhona käytin mantelijauhoja, mutta jos niitä ei löydy voit korvata jauhot 1 dl vehnäjauhoja + 1 dl korppujauhoja seoksella.




LOHI-LEHTIKAALIPIHVIT JA PIPARJUURIJUGURTTI


Raaka-aineet pihveille:

  • 400 g ruodotonta ja nahatonta kirjolohta
  • 1 ps lehtikaalia suikaloituna ja ryöpättynä (125 g)
  • 1 puna- tai keltasipuli silputtuna
  • 2 dl mantelijauhoja
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl sitruunapippuria
  • 1 kananmuna
  • 1 dl tilliä pienittynä
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • voita/öljyä paistamiseen


Piparjuurijogurtti:

  • 1,5 dl turkkilaista jogurttia
  • 1,5 tl piparjuuritahnaa
  • ¼ tl suolaa
  • 2 rkl sitruunan mehua
  • ripaus sokeria ja valkopippuria
  • muutama tillin oksa pienittynä


OHJE:

Aloita esivalmistelemalla lohi sekä ryöppäämällä lehtikaalit.

Pilko sipuli sekä tilli hienoksi.

Laita kulhoon lohimassa, lehtikaalit, sipulit ja mantelijauhot.
Sekoita hyvin ja lisää suola, paprikajauhe, sitruunapippuri, tillisilppu ja sitruunan mehu. Sekoita hyvin.

Lisää lopuksi kananmuna, sekoita ja muotoile 10 pullaa taikinasta.

Valmista piparjuurijogurtti.

Sekoita jogurttiin piparjuuritahna, suola, sitruuna, tillisilppu sekä ripaus sokeria ja valkopippuria. Laita kylmään maustumaan.

Lämmitä pannulla voi/öljy seosta.

Muotoile lohipallot pihveiksi käsissä painelemalla.

Paista pihvejä noin 2 minuuttia/puoli.

Tarjoile kastikkeen kera haluamillasi lisukkeilla.


Hyvää ruokahalua :)

Blogista löytyy myös muita vähähiilihydraattisia reseptejä.

2 kommenttia:

  1. Nam,tuo on niin mun herkkua.Tekisin varmaan joka viikko lohipihvejä,jos lohi täällä olisi halvempaa,Sen vuoksi olenkin kehitellyt "feikki lohipihvit";D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuullostaa hyvältä nuo feikkipihvit :), onneks teillä on siellä muuta kalaa, eihän tuota lohta täälläkään jaksa aina syödä, mukavaa loppuviikkoa Jael <3

      Poista

seuraa blogit.fi

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

Pinterest

Herkkusuu.fi - Parhaat ruokablogit

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

aamiainen aamupala aasialainen alkuruoka aurajuusto basilika broileri broilerin jauheliha Crock-Pot fetajuusto fish&chips friteeraustaikina frittimuikku glaseerattu gluteeniton gluteeniton leipä grillattu grillaus hampurilaiset hedelmä helppo helppo ja nopea hunaja härkis illallinen iltapala intialainen kanaruoka intialainen lohicurry italialaiset lihapullat itsetehty juusto jauheliharuoka juhlaruoka juhlat. suolainen leivonnainen juusto juustokastike juustoraaste jälkiruoka jättikatkaravunpyrstö kaaliruoka kakku kala kala-ateria kala-ateria- lohi kalakastike kalakeitto kalapihvit kalapuikko kalaruoka kalkkuna kampelafile kana-ateria kana-ateria. broilerin siivet ja nuijapalat kanaruoka kasvisruoka katkarapu kebabvartaat keitetyt lihapullat keitot keittoruoka keksi kesäkurpitsa kesäkurpitsa gazpacho kesäkurpitsa-pinaattivohveli kesäkurpitsacannellonit kevyttä kirjolohi kookosmaito kukkakaali kylmäsavulohi kylmäsavulohikakku lampaankääpä leipätikut leivonta lihapata lihaperunavuoka lihapullat liharuoka lime lisuke lohifilee lohikeitto lohinuget lohipasta lohitartar lohitortilla lounas makea leivonnainen mandariinikeksi mantelinen suklaabanaanivohveli marinoidut päärynät marinoidut silakkafileet marinoitua punasipulia marja-aronia mozzarella opas tasapainoiseen ja pysyvään ruokavalioon paprika patonki pekoni peruna peura peuralihapullat peuran jauheliha peuran jauhelihapihvit peuran sisäpaisti peuranliha kääryleet peuranlihapullat peuranpaisti piirakka pimientos de padron. täytetyt pikkupaprikat possu possun ribsit possun sisäfile puikulaperuna pulla pullakakku purjo pääruoka reseptit riista teriyaki tuorejuusto vähähiilihydraattinen

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä