KEVÄTKAKKU, GLUTEENITON MANGO-SUKLAAKAKKU MARENKIKORISTEILLA




Upea sunnuntaiaamu houkuttaa leipomaan keväisen aurinkoisen kakun.

Johan siitä on kuukausi aikaa, kun joulukin oli ja viimeksi herkkuja syötiin.

Kakkupohjan olen jo pitkään tehnyt Sunnuntain gluteeniton jauhoseoksesta, pohja nousee tasaisesti ilman, että lässähtäisi. Eikä tarvita mitään nostatusjauhoja ja vuoan voitelukin pelkällä vuokaspraylla riittää. Lisäksi tämä käy hyvin gluteenitonta ruokavaliota noudattaville.


Keväiseksi kakun tekee ihana mango keltaisuudellaan ja lisää makua kakulle antaa kaakaojauhe.

Kakkuun tarvitaan 2 mangoa, toinen soseeksi ja toinen viipaloidaan, valita kannatta pehmeät mangot.



Pikku marengit vielä lisäksi kakkua koristamaan, jotka voit toki korvata vaikka keltaisilla suklaarakeilla.




KEVÄTKAKKU, GLUTEENITON MANGO-SUKLAAKAKKU MARENKIKORISTEILLA

 
KAKKUPOHJA:

  •                   4 kananmunaa
  •                  2 dl sokeria
  •                   2 dl Sunnuntai gluteeniton jauhoseos
  •                   6 rkl kaakaojauhetta


TÄYTE:

  • 2 mangoa
  • ½ dl sokeria
  • 4 dl kuohu/vispikermaa
  • 6 rkl tomusokeria


MARENKIPALLOT:

  • 3 valkuaista
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2-3 tl keltaista elintarvikeväriä


OHJE MARENKIPALLOILLE:

Valmista ensin marenkipallot.

Aseta uunin lämpötilaksi 100 astetta.

Mittaa valkuaiset kulhoon ja vaahdota valkoiseksi kiinteäksi vaahdoksi.

Lisää sokeri pienissä erin ja jatka vaahdottamista, kunnes sokeri on ”sulanut” vaahtoon ja vaahto pysyy kulhon pohjalla, vaikka kääntäisit sen ympäri. Lisää lopuksi keltainen elintarvikeväri 2-3 tl (kannattaa laittaa 1 tl kerrallaan ja lisätä haluamasi värin saamiseksi).

Nosta marenkivaahtoa joko lusikalla leivinpaperille tai pursottaen pieniä ”palloja”. Tee "palloista" halutessa erikokoisia.

Paista marenkeja noin 40-60 minuuttia uunin alatasolla.

Noita marenkeja jäi ylikin muuten vain naposteltavaksi.


OHJE KAKKUPOHJALLE:

Aseta uunin lämpötilaksi 175-180 astetta.
Voitele kakkuvuoka vuoka spraylla.
Siivilöi kaakaojauhe gluteenittomien jauhojen sekaan.
Vispaa kananmunat ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi (n. 5 min).
Lisää jauhot käsin esim. kaapiaa käyttäen vaahdon sekaan.
Kaada massa kakkuvuokaan.
Paista n. 40 minuuttia.
Anna pohjan jäähtyä ennen kuin irroitat sen vuoasta.


OHJE TÄYTTEELLE:

Kuori mangot.
Viipaloi toinen mango siivuksi.
Paloittele toinen mango mixeriin ja soseuta se yhdessä ½ dl sokeria kanssa.

Vaahdota kuohukerma ja tomusokeri. Tämä voi mielestäsi olla turhan makeaa, mutta kaikki muu kakussa on varsin raikasta, joten maku tasaantuu kun kokoat kakun.

KAKUN KASAUS:

Leikkaa suklaakakkupohja puoliksi. Käännä kakku nurinperin yläpuoli alas.

Ota mangososeesta kostutusta varten 4-5 rkl lasiin ja lisää joukkoon 8 rkl vettä.

Kostuta pohjan molemmat puolet joko lusikalla tai pullasudilla.

Laita nyt loppu mangosose pohjan alapuolelle ja lisää mangosiivuja pohjan reunoille. Siivuja ei ehkä riitä koko kakulle.

Laita puolet kermavaahdosta alapohjalle ja laita yläpuoli paikalleen.

Lusikoi loppu kermavaahto kakun päälle ja asettele marenkipallot kakun päälle. Halutessasi voit vielä lisätä sitruunamelissan/mintun lehtiä.


Kakku on parasta kun teet sen edellisenä päivänä.



4 kommenttia:

  1. Onpa raikkaan ja herkullisen näköinen luomus!

    VastaaPoista
  2. Tämä on kyllä jotenkin super raikas, keväinen ja ihastuttava! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kaunis kiitos sinulle <3....viime sunnuntain ihana ilma kyllä toi tuulahduksen tulevasta ja inspiroi leipomaan. Mukavaa loppuviikkoa sinulle :)

      Poista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä