PIKKELÖITY PUNAKAALI-KANASALAATTI




Jaahas, vihanneslaatikosta pilkistää punakaalin puolikas. Sehän pitää käyttää hyväksi ennen kuin se nahistuu. Paljoa muuta ei jääkaapista sitten löydykään, no puolikas paketti versoja. Niillä ei vielä ravita ruumiillista työtä tekevää miestä, ei vaikka tarkoitus onkin kevyempää iltaruokaa laittaa.





Nopea pyrähdys kauppaan, nyt mentäisiin sieltä missä aita on matalin eli lihatiskille ja yksi grillattu broileri, kiitos.

No eihän siinä mitään pahaa ole, jos välillä oikaisee. Helposti ja nopeasti ruokapöytään, tosin noissa valmiiksi grillatuissa tipusissa on ihan liian vähän makua mielestäni.





Maku ratkaistaan pikkelöimällä punakaalia. Se antaa salaatille kivan ja raikkaan aromin. Punakaalin pitää kuitenkin marinoitua vähintään 1,5 tuntia, joten jos on kiire, sen voi laittaa jo aamusta maustumaan. Tämä kaali säilyy hyvin jääkaapissa viikon, joten voit huoletta tehdä isomman satsin kerrallaan.

Eikä muuten haittaa,  kun kerrotaan punakaalin syömisen vähentävän vatsan alueelle kertyneen rasvan määrää J


PIKKELÖITY PUNAKAALI-KANASALAATTI


Raaka-aineet:

  • ½ punakaali (noin 500-600g)
  • 1-1,2 dl mustaherukkaetikkaa (voit käyttää myös muuta maustettua etikkaa)
  • 1 dl  muscovadosokeria
  • 1 dl vettä
  • 1 grillattu broileri
  • 1 pkt herkkusieniä
  • tilkka öljyä tai voita paistamiseen
  • suolaa
  • versoja tai yrttejä (ei välttämätöntä)


Kastike:

  • 0,3 dl hyvää oliiviöljyä
  • ½ sitruunan mehu
  • ripaus sokeria, suolaa, pippuria


OHJE:

Suikaloi punakaali mahdollisimman ohuiksi siivuiksi (käytä esim mandoliinia)

Mittaa kattilaan etikka, sokeri ja vesi. Keitä kiehuvaksi ja ota pois liedeltä. Lisää kaalin suikaleet liemeen ja anna marinoitua.

Puhdista grillattu broileri nahasta ja luista. Paloittele liha sopiviksi annospaloiksi.

Puhdista herkkusienet talouspaperilla ja leikkaa ne puoliksi.

Lämmitä öljy/voi pannulla ja paista hetki sieniä siinä. Ripottele suolaa sienille.

Valmista salaattikastike sekoittamalla öljy ja sitruunan mehu. Ripottele ensin hiukan sokeria ja pippuria. Mausta suolalla.

Kokoa salaatti.

Valuta liika neste punakaali siivuista lävikössä.
Asettele siivut salaattikulhon pohjalle.

Laita päälle kanan palat.

Lisää vielä paistetut herkkusienet ja jos käytät yrttejä tai versoja.


Kaada lopuksi salaatinkastike.

Nautinnollista ja kevyempää ruokahalua!



Hei kutsun sinut mielelläni kaveriksi Facebookiin ja Instagramiin Saaranlautasella sivuille <3.

4 kommenttia:

  1. Voi Sari,syön tosi usein sekä puna-että valkokaalia pikkelöitynä,mutta eivät ne mun maharasvat ole minnekään hävinneet.Ihanat kuvat,ja oikein hyvää viikonloppua:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no hitsit, ja mä niin luotin siihen mitä luin terveys julkaisusta :)...no hyvää se on kuitenkin ja se on pääasia, mukavaa viikonloppua myös sinulle ystäväni <3

      Poista
  2. No tuota kikkaa pitää ehdottomasti kokeilla. Se laihdutuskaalisoppa kun ei uponnut koskaan. Tää näyttää herkullisemmalta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo se soppa uppos aina 2 päivää, mut sitähän olisi pitänyt syödä 2 viikkoa, melkein hypin seinille itsekkin sen sopan takia :)

      Poista

mukana 40 + blogit yhteisössä

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

Pinterest

Herkkusuu.fi - Parhaat ruokablogit

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä