SITRUUNAISET BROILERIN KOIPINUIJAT, HERKULLISTA SORMIN SYÖTÄVÄÄ






Tykätäänkö teillä sormiruuista, sellaisista napostelu aterioista?




Nyt taas kun ”Vain Elämää” – ohjelma on alkanut televisiosta, niin meillä sitä hehkutetaan juurikin käsin syötävillä ja dipattavilla herkuilla, ne ovat kuin yksityiset cocktailkutsut olohuoneessa television äärellä.




Hyvää musiikkia korvista sisään ja maukasta ruokaa suuhun. Voi ihanuutta se on elämää.




Tässä on yksi vanhempi ja niin hyväksi todettu ohje, juurikin tällaisia tilaisuuksia varten.





Sitruunaisia nuijia on ihana kaluta käsin ja tuota lientä kiva imeyttää patonkiin.





SITRUUNAISET KOIPINUIJAT


Raaka-aineet:
  • 3-4 kpl  broilerin koipinuijia/ruokailija
  • 1 litra vettä
  • 1 kanaliemikuutio
  • 2 tl punaista currypaste
  • 2 rkl sitruuna täysmehua (se keltainen pullo)
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 sitruunaa
  • 1 tl inkiväärijauhetta
  • 4-6 kpl limen lehteä (kaffir)
  • 12-20 kpl oliiveja
  • öljyä paistamiseen
  • patonkia dippailuun


OHJE:

Aseta kiertoilmauuni 180 asteeseen (tavallinen 200).
Lorauta paistinpannulle öljyä ja anna sen kuumeta.
Paista nuijia noin 2 minuuttia/puoli (jos käytät valmiiksi marinoituja nuijia, muista pestä marinadi pois ja kuivaa ne hyvin ennen paistamista)
Aseta paistetut koipinuijat uunivuokaan.
Kuumenna vesi ja lisää kanaliemikuutio, sitruuna täysmehu sekä punainen currypaste ja inkiväärijauho.
Viipaloi valkosipulinkynnet ja 1 ½ sitruunaa ja lisää ne vuokaan nuijien joukkoon.
Laita vuokaan myös oliivit ja limen lehdet.
Kaada kuuma liemi päälle ja paista vuokaa n.45-60 minuuttia uunin alatasolla.

Muista tarjota patonkia tai muuta leipää aterian kanssa, sillä liemi on todella hyvää leivän kera dippaillen.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

seuraa blogit.fi

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

Pinterest

Herkkusuu.fi - Parhaat ruokablogit

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

aamiainen aamupala aasialainen alkuruoka aurajuusto basilika broileri broilerin jauheliha Crock-Pot fetajuusto fish&chips friteeraustaikina frittimuikku glaseerattu gluteeniton gluteeniton leipä grillattu grillaus hampurilaiset hedelmä helppo helppo ja nopea hunaja härkis illallinen iltapala intialainen kanaruoka intialainen lohicurry italialaiset lihapullat itsetehty juusto jauheliharuoka juhlaruoka juhlat. suolainen leivonnainen juusto juustokastike juustoraaste jälkiruoka jättikatkaravunpyrstö kaaliruoka kakku kala kala-ateria kala-ateria- lohi kalakastike kalakeitto kalapihvit kalapuikko kalaruoka kalkkuna kampelafile kana-ateria kana-ateria. broilerin siivet ja nuijapalat kanaruoka kasvisruoka katkarapu kebabvartaat keitetyt lihapullat keitot keittoruoka keksi kesäkurpitsa kesäkurpitsa gazpacho kesäkurpitsa-pinaattivohveli kesäkurpitsacannellonit kevyttä kirjolohi kookosmaito kukkakaali kylmäsavulohi kylmäsavulohikakku lampaankääpä leipätikut leivonta lihapata lihaperunavuoka lihapullat liharuoka lime lisuke lohifilee lohikeitto lohinuget lohipasta lohitartar lohitortilla lounas makea leivonnainen mandariinikeksi mantelinen suklaabanaanivohveli marinoidut päärynät marinoidut silakkafileet marinoitua punasipulia marja-aronia mozzarella opas tasapainoiseen ja pysyvään ruokavalioon paprika patonki pekoni peruna peura peuralihapullat peuran jauheliha peuran jauhelihapihvit peuran sisäpaisti peuranliha kääryleet peuranlihapullat peuranpaisti piirakka pimientos de padron. täytetyt pikkupaprikat possu possun ribsit possun sisäfile puikulaperuna pulla pullakakku purjo pääruoka reseptit riista teriyaki tuorejuusto vähähiilihydraattinen

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä