Kotitekoiset tryffelit, puolukalla ihan jees, pihlajanmarjoilla vaatii harjoitusta






No nyt on ollut metsät täynnä sieniä ja marjoja.
Kyllä niitä on kerätty ja syötykin, harmittaa vaan, kun pakkastila on nyt loppu ja vielähän tuota olisi mitä pakastaa.





Jääkaapissa löytyy yhdeltä hyllyltä nurkka, jossa ei ole hillopurkkia, no onneksi niistä lähtee kavereille osa.
Mehuja on keitelty ja leivottu piirakoita ja muuta mukavaa kasvimaan antimista.





Makeisia, juu, niitäpä en ollut vielä tehnytkään. Siitähän se ajatus sitten lähti. Puussa oli pihlajanmarjoja ja jääkaapissa viikonlopulla kerättyjä puolukoita.
Jospa niistä jotain suklaahyvää, itse tehdyt tryffelit kuulostivat mielessä niin herkulliselta.



Tryffelin maistaja eli miehen karkkihammasta alkoi kolottaa.

No päivällä soitin miehelle kotiin, jotta käy pihlajapuun kimppuun ja pesee sekä pakastaa muutamia terttuja valmiiksi.





Innolla illalla ryhdyin puuhaan. Ensin tryffelimassan tekoon. Jaoin massan kahteen osaan, toiseen puolukoita ja toiseen sekoitin pihlajanmarjoja. Maustoinpa massaa tilkalla Baileys likööriäkin.





Massa oli pakastimessa reilun tunnin ja puolukkatryffelimassa olikin kivasti jähmettynyt, pihlajanmarja vain osittain.





No pyöräytin kuitenkin suklaapallot ja kieritin ne kaakaojauheessa. Laitoin pallot takaisin pakkaseen ja ajattelin aamulla katsoa mitä niille kuuluu.
Puolukkatryffelit olivat edelleen hyvässä kuosissa, mutta pihlajanmarjatryffelit edelleen melko ”lötköjä”. Mikähän niissä meni mönkään?




Maultaan kummatkin oikeastaan tasavertaisia, suklaan pehmeys ja makeus yhdessä kirpeän marjan kanssa toimii.

Täytyy vielä hioa tuota pihlajanmarjatryffeliä, en halua antaa periksi ja jos sinä tiedät syyn miksi ne käyttäytyivät niin erilailla, niin laitathan minulle viestiä.





PUOLUKKATRYFFELIT (n. 14 kpl)


Raaka-aineet:

  • 200 g tummaa suklaata
  • ½ dl vispi- tai kuohukermaa
  • 3 rkl tomusokeria
  • 50 g voita
  • 2 rkl Baileys likööriä EI PAKOLLISTA
  • 1 rkl glukoosisiirappia
  • ½ - 1 dl puolukoita
  • kaakaojauhetta koristeluun


OHJE:

Raasta suklaa rouheeksi. Voit tehdä sen myös mikserillä.

Kiehauta kerma ja lisää joukkoon tomusokeri.

Ota pois liedeltä ja sulata suklaa joukkoon.

Lisää huoneen lämpöinen voi ja glukoosisiirappi sekä Baileys (jos haluat käyttää sitä).

Voit käyttää marjat kokonaisina tai pienennettynä (itse laitoin puolet ja puolet).

Sekoita marjat joukkoon ja peitä astia tuorekelmulla ja laita pakkaseen.

Anna massan tekeytyä vähintään tunnin.

Laita kertakäyttökäsineet ja ota massasta lusikalla sopiva määrä. Pyöritä palloksi ja kieritä kaakaojauhoissa.

Säilytä valmiita puolukkatryffeleitä viileässä.


2 kommenttia:

  1. Onpa kiva idea käyttää pihlajanmarjoja. Puolukkatryffeleitä olen tehnyt ja tämä täytyy nyt ehdottomasti myös testata. Kiitos ideasta. Jännä juttu, mikähän noissa pihlajanmarjoissa teki niistä lötköjä?

    VastaaPoista
  2. Kiva kun otit kantaa, itsekkin vähän äimänä, tosin en niin paljoa tiedä noista marjojen pektiineistä tai muista, oikeasti aika hepreaa minulle, mutta olisipa kiva jos testaat, niin saadaan selvyyttä asiaan ja kunnolliset tryffelit :)

    VastaaPoista

mukana 40 + blogit yhteisössä

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

Pinterest

Herkkusuu.fi - Parhaat ruokablogit

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä