KESÄKURPITSA-KUKKAKAALI-JAUHELIVUOKA, vähähiilihydraatinen ateria vaikka iltapalaksi






Olen taas päättänyt alkaa kuihdutulaarille (laihdutuskuurille). Jos edes muutaman kesäkilon saisi karistettua pois. Olen havainnut tuon vähähiilihydraattisen ruokavalion ainakin antavan melko hyvän sysäyksen aloituksiin. Ei tarvitse nähdä nälkää, mutta liikoja rasvojakaan ei tietysti saa olla.





Tein jo joskus 4-vuotta sitten itselleni kiloklubiin sivut, tosin eipä ole tullut siellä käytyä ainakaan puoleen vuoteen. Mutta joo, siellä oli kiva pitää ruokapäiväkirjaa sekä liikuntapäiväkirjaa.

Näki helposti missä mennään ja sai asettaa tavoitteen itselleen.

No nyt kirjauduin sivuille ja pettymys oli suuri, ilmainen ohjelma olikin muuttunut maksulliseksi. Harmitus sentään, vaikka tottahan toki sen ymmärrän, kukapa noita sivustoja haluaisi ilmaiseksi pitää.





En kuitenkaan vielä liittynyt premium jäseneksi, taidan pitää vähän aikaa omaa kirjaa.





Tässä sitten ensimmäinen VHH-ruoka resepti, joka maistui kyllä koko porukalle, tytär kyllä totesi, että ihmeen neutraalit mausteet (on varmaan tottunu minun yyber tulisiin ruokiin).







KESÄKURPITSA-KUKKAKAALI-JAUHELIHAPAISTOS


Raaka-aineet:

  • 1 pieni kesäkurpitsa (n. 300 g)
  • ½ kukkakaali (n. 300 g)
  • 400 g naudanjauhelihaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • suolaa, pippuria
  • 3 rkl kana- tai lihafondia
  • 1 pkt pekonia
  • 4 kanamunaa
  • (rosepippuri, pecorino juusto, persilja)


OHJE:

Aseta uunin lämpötilaksi 180 astetta.

Laita pekonisiivut leivinpaperin päälle uunipellille.

Voit laittaa ne kylmään uuniin. Paista melko kypsiksi.

Laita talouspaperin päälle, niin liika rasva imeytyy pois.

Raasta sillä välin kesäkurpitsa ja kukkakaali.

Paista jauhelihaa pannulla melko kypsäksi.

Lisää mausteet (varovasti suolaa, pekonista tulee myös osa) raasteet sekä fondi.

Paista seosta vielä hetki.

Laita seos uunivuokaan (jos pannua ei voi laittaa uuniin).
Tee kolot ja riko kananmunat niihin.
Paista vuokaa kunnes kananmunat alkavat hyytyä (n.6-10 min)

Lisää pekonit kananmunien ympärille ja paista vielä hetki.
Halutessasi voit koristella rosepippurilla, pecorino juustoraasteella ja persiljalla.




Ps. Olethan huomannut, että klikkaamalla kuvaa, saat sen suuremmaksi.

2 kommenttia:

  1. Upean näköinen setti! Kaikki raaka-aineet on juuri nyt sellaisia mitä tekee mieli. Kivan kekseliäs paistos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos kaunis kommentistasi, kesäkurpitsa ja kukkakaali ovat kyllä kivoja raaka-aineita, joista voi kokkailla melkein mitä vaan, mukavaa alkavaa viikkoa :)

      Poista

mukana 40 + blogit yhteisössä

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

Pinterest

Herkkusuu.fi - Parhaat ruokablogit

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä