ITÄMAINEN KVINOA-BROILERIVUOKA, GLUTEENITON JA RAVINTORIKAS







Kvinoa (Quinoa) on vanha viljelty ruokakasvi, jonka perinteet juontavat jo 5000 vuoden taakse etelämerikkaan.





Tänä päivänä sitä saa myös kotimaisena luomuna.



 (kuva netistä)

Se on varsin monipuolinen ja terveysvaikutteinen ruokakasvi, joka on myös luontaisesti gluteeniton sekä runsas proteiinipitoinen.





Tiesitkö, että kvinoa sisältää kaikkia ihmisen tarvitsemia aminohappoja oikeassa suhteessa. Kasvi on myös ravintokuitu rikas ja siitä löytyy paljon kivennäisaineita, kuten fosforia, rautaa ja magnesiumia.





Oma tutustuminen kvinoaan alkoi muutama vuosi sitten, kun vatsani alkoi oireilla milloin milläkin tavalla. No lääkäriin asti vatsakivuista en ole vieläkään päässyt, tosin niitä on ollut nykyään onneksi vähenevässä määrin.




Kvinoaan meillä rakastui koko perhe.





Se on maukas lisuke niin salaatteihin, kasvispihveihin kuin laatikkoruokiin.




Tässä meidän perheen ihan ykkössuosikki, joka on tullut makaronilaatikon tilalle.



 ITÄMAINEN KVINOA-BROILERIN JAUHELIHALAATIKKO



Raaka-aineet:

  • 2 dl kvinoaa
  • 4 dl vettä
  • ½ tl garam masalaa
  • 1 kanaliemikuutio


  • 400 g broilerin jauhelihaa
  • 1 sipuli pilkottuna
  • 1-2 valkosipulinkynttä paloiteltuna
  • 1-2 laakerinlehteä
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 1 rkl kurkkumaa
  • ½-1 tl chilijauhetta
  • 5 rkl öljyä
  • 2-3 tomaattia paloiteltuna
  • 3 tomaattia puolikkaana
  • 2 dl kaura- tai tavallista kermaa
  • 1,5 dl juustoraastetta
  • 1 mozzarellapallo
  • basilikaa (jos haluaa)



OHJE:

Huuhtele kvinoa suurimot hyvin kuumalla vedellä lävikössä.
Keitä vesi kiehuvaksi, lisää huuhdellut suurimot ja mausteet.
Keitä hiljakseen noin 15 minuuttia.

Aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta.

Tee jauhelihapaistos sillä aikaan kun kvinoa kiehuu.

Mittaa öljy paistinpannuun.
Lisää laakerinlehdet sekä kuivamausteet.

Anna mausteinen kuumeta ja lisää seuraavaksi sipulisilppu ja valkosipulinkynnet sekä jauheliha pannulle.

Lisää hetken päästä myös paloitellut tomaatit.
Paista kypsäksi.

Ota laakerinlehdet pois ja lisää keitetty kvinoa sekä kerma paistokseen.

Sekoita ja maista, lisää tarvittaessa suolaa.

Kaada paistos uunivuokaan ja ripottele juustoraaste ja asettele tomaatin puolikkaan laatikon päälle, paista 20 minuuttia.

Leikkaa mozzarellapallo 6 osaan.

Ota vuoka uunista ja laita mozzarellasiivut tomaattien päälle ja paista laatikkoa vielä sen aikaa kunnes juusto sulaa (n. 10 minuuttia)

Tarjoa kvinoa-broilerilaatikkoa vihreän salaatin ja sämpylöiden kera.





Tunnistatko tämän yrtin, hopeanhohtoinen curry, aika ihana vai mitä, kiitos naapurin Katin <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

seuraa blogit.fi

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

Pinterest

Herkkusuu.fi - Parhaat ruokablogit

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

aamiainen aamupala aasialainen alkuruoka aurajuusto basilika broileri broilerin jauheliha Crock-Pot fetajuusto fish&chips friteeraustaikina frittimuikku glaseerattu gluteeniton gluteeniton leipä grillattu grillaus hampurilaiset hedelmä helppo helppo ja nopea hunaja härkis illallinen iltapala intialainen kanaruoka intialainen lohicurry italialaiset lihapullat itsetehty juusto jauheliharuoka juhlaruoka juhlat. suolainen leivonnainen juusto juustokastike juustoraaste jälkiruoka jättikatkaravunpyrstö kaaliruoka kakku kala kala-ateria kala-ateria- lohi kalakastike kalakeitto kalapihvit kalapuikko kalaruoka kalkkuna kampelafile kana-ateria kana-ateria. broilerin siivet ja nuijapalat kanaruoka kasvisruoka katkarapu kebabvartaat keitetyt lihapullat keitot keittoruoka keksi kesäkurpitsa kesäkurpitsa gazpacho kesäkurpitsa-pinaattivohveli kesäkurpitsacannellonit kevyttä kirjolohi kookosmaito kukkakaali kylmäsavulohi kylmäsavulohikakku lampaankääpä leipätikut leivonta lihapata lihaperunavuoka lihapullat liharuoka lime lisuke lohifilee lohikeitto lohinuget lohipasta lohitartar lohitortilla lounas makea leivonnainen mandariinikeksi mantelinen suklaabanaanivohveli marinoidut päärynät marinoidut silakkafileet marinoitua punasipulia marja-aronia mozzarella opas tasapainoiseen ja pysyvään ruokavalioon paprika patonki pekoni peruna peura peuralihapullat peuran jauheliha peuran jauhelihapihvit peuran sisäpaisti peuranliha kääryleet peuranlihapullat peuranpaisti piirakka pimientos de padron. täytetyt pikkupaprikat possu possun ribsit possun sisäfile puikulaperuna pulla pullakakku purjo pääruoka reseptit riista teriyaki tuorejuusto vähähiilihydraattinen

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä