Herkulliset ja nopeat pakistanilaiset seekh kebabvartaat ja raitakastike






Minulla oli tuuria muutama viikko sitten, kun voitin SantaMaria:n järjestämässä kuvakilpailussa ja sain oikein kotiin kuljetettuna paketillisen heidän mausteitaan.





Paketista löytyi mm. paljon erilaisia maustesekoituksia, joista osa oli ihan uusia minulle.





Koska pidän paljon intialaisista ruuista, halusin heti testata SantaMarian ”Indian Seekh kebab” valmista maustesekoitusta.





Seekh kebab:n kerrotaan olevan pakistanilainen versio kebabista. Se tehdään perinteisesti lampaanjauhelihasta, muotoillaan vartaisiin ja grillataan.




Kaupan palvelutiskiltä ei kuitenkaan löytynyt lampaan jauhelihaa, niinpä päädyin ”kylän parhaaseen paistinjauhelihaan”, sillä nimellä sitä ainakin myytiin :).





Ruoka valmistuu kyllä helposti ja nopeasti näillä valmis sekoituksilla, joka onkin arki-iltana hieno homma.

Yksi pussi riittää 4 annokseen, en kuitenkaan käyttänyt kuin puolet ja lisäsin hiukan valkosipuli- ja sipulijauhetta sekä paprikaa ja cayennepippuria.
Lampaan jauhelihaa käytettäessä tuo koko pussi olisi varmaan tarpeen.





PAKISTANILAISET SEEKH KEBABIT JA  RAITAKASTIKE 4:lle



Raaka-aineet:


  • 500 g hyvää naudan jauhelihaa
  • 1/ ps SantaMaria indian seekh kebab maustesekoitus
  • 2 tl valkosipulijauhetta
  • 2 tl sipulijauhetta
  • 2 tl paprikajauhetta
  • ½-1 tl cayennepippuria
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl persiljasilppua
  • sitruunan siivuja tai lohkoja
  • öljyä paistamiseen
  • vartaita tai bambutikkuja



Raitakastike:

  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 ps SantaMaria indian Raita



OHJE: 

Jos käytät bambutikkuja, laita ne nyt veteen likoamaan (vähintään 15 minuuttia)

Mittaa kaikki kuivamausteet kuppiin ja sekoita ne kulhossa jauhelihan joukkoon.

Silppua persilja ja lisää massaan.

Jätä massa hetkeksi sivuun ja tee raita-kastike.

Kaada valmis raita mix jogurtin joukkoon ja lisää sitruunan mehu.

Laita kastike jääkaappiin tekeytymään.

Jaa jauhelihamassa kahdeksaan osaan pulliksi ja leivo ne ensin ”nakkimakkaran” muotoon.

Työnnä vartaat pötkylän läpi.

Kuumenna öljy kuumaksi pannulla ja paista vartaita noin 1-1,5 minuuttia/puoli.

Purista sitruunaa valmiiden kebab vartaiden päälle.

Tarjoa esimerkiksi salaatilla, pitaleivällä, tortilloilla tai riisillä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä