Gluteeniton, leivinjauheeton, liivatevapaa, HERKULLINEN SUKLAA-KIRSIKKAKAKKU





”Voiko ihanammin aamun enää alkaa, onko ihanampaa aamua kuin tää!”





Laulun sanoin heräsin tähän kauniiseen aurinkoiseen suununtaiaamuun.





Aurinko paistoi kirkkaan siniseltä taivaalta ja ilmakin oli lämmennyt.





Pitkään aikaan ei ole tuntunut näin hyvältä. Ihan kuin olisin uusi ihminen. Pirteä ja täynnä energiaa.





Tätä tunnetta olinkin jo kaivannut pitkään. Ilmeiseti viikonlopun lepo oli tehnyt tehtävänsä.





Mikä olisikaan parempaa kuin aamukahvi ihanan suklaisen kirsikkakakun kera.





Se kruunasi tämän kesän parhaimman aamun J.





KESÄN HERKULLINEN SUKLAA-KIRSIKKAKAKKU


Kakkupohja on tehty Kakkuviikarin ohjeella ilman mitään nostatetta. Pohja on takuuvarma ja tällä ohjeella tulen tekemään kaikki kakkuni. 

Suklaa ja kirsikka yhdessä =  herkkupommi

Raaka-aineet kakkupohjaan:

  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl Sunnuntai gluteeniton jauhoseos
  • 6 rkl kaakaojauhetta


OHJE:

Aseta uunin lämpötilaksi 175-180
Voitele kakkuvuoka vuoka spraylla.
Siivilöi kaakaojauhe gluteenittomien jauhojen sekaan.
Vispaa kananmunat ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi (n. 5 min).
Lisää jauhot käsin esim. kaapiaa käyttäen vaahdon sekaan.
Kaada massa kakkuvuokaan.
Paista n. 40 minuuttia.
Anna pohjan jäähtyä ennen kuin irroitat sen vuoasta.



TÄYTE JA SUKLAAVAAHTO

  • 1 l tuoreita kirsikoita
  • 1 prk Pirkka kirsikkahilloa (230 g)
  • 2 dl kuohukermaa
  • 200 g Viola suklaa tuorejuustoa
  • 1 tl kaakaojauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • tomusokeria
  • 50 g tummaa suklaata rouheena


OHJE:

Pese kirsikat ja kuivaa ne.

Poista noin 12-15 kirsikasta kivi ja halkaise ne.

Vaahdota kuohukerma ja sekoita joukkoon vaniljasokeri sekä kaakaojauhe.

Sekoita tuorejuusto kermavaahdon joukkoon.

Leikkaa kakkupohja kahteen osaan.

Ota 1 rkl hilloa kuppiin ja lisää hiukan vettä.
Kostuta kakun puolikkaat.

Levitä hillo alimmaisen pohjan päälle ja lisää puolitetut kirsikat sekä hiukan tuorejuusto-kermavaahtoa.

Laita päällimmäinen kerros sekä loput tuorejuusto-kermavaahtoseoksesta kakun päälle.

Asettele kirsikat varsineen vaahdon päälle.

Ripottele suklaarouhetta ja siivilällä tomusokeria.

Täydellinen makunautinto on valmis tarjottavaksi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä