Vähähiilihydraattinen kesäkurpitsa-tomaattipaistos broilerin jauhelihalla tai ilman





Lämpimät ilmat ne vaan hellivät meitä. Päivällä kuumassa ei oikein ruoka maistu, mutta sitten illalla onkin jo kiljuva nälkä.



Kaupassa käydessä tulikin mieleeni se äidin tekemänä ihana vihannespaistos.




 Sepä olisi kiva kevyempi (no vähän kevyempi, laitoinhan vuokaan myös kuohukermaa) ja vähähiilihydraattinen ruoka tänä iltana.




 Tosin koska en ollut syönyt kuin yhden leivän palan päivällä, piti minun  lisäksi ostaa broilerin jauhelihaa tähän paistokseen.




Mutta tosiaan tämän voit tehdä aivan mainiosti pelkillä vihanneksilla.




Kesäkurpitsa ja isot punaiset tomaatit sekä sipulit maistuvat mielestäni vielä paremmille, kun niitä on uunin lämmössä hauduttanut.




Ohjeessa olen käyttänyt juustoraastetta sekä mozzarellaa, mutta voit korvata ne aivan hyvin tuorejuustolla.


KESÄKURPITSA-TOMAATTI-BROILERIN JAUHELIHAPAISTOS



Raaka-aineet:

  • 400 g broilerin jauhelihaa
  • öljyä
  • 1 tl kurkkumaa
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • ¼ tl cayennepippuria
  • suolaa
  •  
  • 2 kesäkurpitsaa siivutettuna
  • 4 isoa tomaattia siivutettuna
  • 1 iso sipuli siivutettuna
  • tuoretta basilikaa
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl kuohukermaa (maitoa tai kanalientä)
  • 3 dl juustoraastetta
  • 2 mozzarella palloa (a 125 g) siivuina
  • suolaa


OHJE:

Laita pannulle tilkka öljyä, lisää joukkoon kuivamausteet.

Anna mausteiden lämmetä, lisää jauheliha ja paista kypsäksi.
mausta suolalla.

Aseta uunin lämpötilaksi 175 astetta (kiertoilma)

Öljyä uunivuoka.

Lado ensimmäinen kerros kesäkurpitsaa pohjalle
voit ripauttaa vähän suolaa päälle.
sitten tomaatin siivuja ja puolet sipulista sekä basilikan lehtiä.

Kaada paistettu broilerin jauheliha vuokaa.

Lisää juustoraaste.

Lado loput vihannekset samoin vuokaan.

Riko munat kulhoon ja sekoita kerman (tai valitsemasi liemen) kanssa
Kaada liemi vuokaa.

Paista noin 45 minuuttia.

Ota vuoka pois uunista ja lado mozzarellan siivut vuokaan ja paista vielä noin 5 minuuttia, kunnes juusto on sulanut.

Koristele vuoka basilikalla.

Jos käytät kanalientä ole tarkka suolan kanssa




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

seuraa blogit.fi

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

Pinterest

Herkkusuu.fi - Parhaat ruokablogit

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

aamiainen aamupala aasialainen alkuruoka aurajuusto basilika broileri broilerin jauheliha Crock-Pot fetajuusto fish&chips friteeraustaikina frittimuikku glaseerattu gluteeniton gluteeniton leipä grillattu grillaus hampurilaiset hedelmä helppo helppo ja nopea hunaja härkis illallinen iltapala intialainen kanaruoka intialainen lohicurry italialaiset lihapullat itsetehty juusto jauheliharuoka juhlaruoka juhlat. suolainen leivonnainen juusto juustokastike juustoraaste jälkiruoka jättikatkaravunpyrstö kaaliruoka kakku kala kala-ateria kala-ateria- lohi kalakastike kalakeitto kalapihvit kalapuikko kalaruoka kalkkuna kampelafile kana-ateria kana-ateria. broilerin siivet ja nuijapalat kanaruoka kasvisruoka katkarapu kebabvartaat keitetyt lihapullat keitot keittoruoka keksi kesäkurpitsa kesäkurpitsa gazpacho kesäkurpitsa-pinaattivohveli kesäkurpitsacannellonit kevyttä kirjolohi kookosmaito kukkakaali kylmäsavulohi kylmäsavulohikakku lampaankääpä leipätikut leivonta lihapata lihaperunavuoka lihapullat liharuoka lime lisuke lohifilee lohikeitto lohinuget lohipasta lohitartar lohitortilla lounas makea leivonnainen mandariinikeksi mantelinen suklaabanaanivohveli marinoidut päärynät marinoidut silakkafileet marinoitua punasipulia marja-aronia mozzarella opas tasapainoiseen ja pysyvään ruokavalioon paprika patonki pekoni peruna peura peuralihapullat peuran jauheliha peuran jauhelihapihvit peuran sisäpaisti peuranliha kääryleet peuranlihapullat peuranpaisti piirakka pimientos de padron. täytetyt pikkupaprikat possu possun ribsit possun sisäfile puikulaperuna pulla pullakakku purjo pääruoka reseptit riista teriyaki tuorejuusto vähähiilihydraattinen

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä