Pestolihapullat ja patonkia tikussa sekä mozzarellasalsa






Voi tätä armaan synnyinmaamme kesää. Viikolla oli hellettä oikein tosissaan, mutta kun viikonloppu koitti niin sää heittikin häränpyllyä. Ilma vaihtui +27  asteesta hetkessä sateiseksi, tuuliseksi eikä lämpöäkään ollut enää kuin +10. Tämä oli jo toinen viikonloppu mökillä, kun ilmat eivät meitä suosineet.





 Pitäisköhän vaihtaa työpäivät viikonlopuiksi ja toisinpäin J.





Katoksen alla sain kuin sainkin maalaushommia tehtyä, lavakaulukset  sekä muutama kirppari- ja roskislöytö sai väriä pintaan. Ei siis ”onneksi” menny löhöilyksi taaskaan  J.





Saunan jälkeen sitkeästi grillattiin ulkona toppatakissa, mutta syötiin kyllä sisällä takkatulen lämmössä.





No tänään on taas työpäivä, aurinko paistaa ja sää on melko lämmin. Mitäs meillä kotona tehdään, no illalla  grillataan sisällä ja syödään ulkona  :)










PESTOLIHAPULLAT JA PATONKITIKUT SEKÄ MOZZARELLASALSA  4:lle


Raaka-aineet:


  • 500 g hyvää jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl vihreää pestoa
  • suolaa ja pippuria

  • 1 patonki
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 3 rkl vihreää pestoa
  • 1-2 rkl sitruunan mehua

  • 2 mozzarella palloa
  • 1 tlk mutti kirsikkatomaattia
  • 2-3  rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl vihreää pestoa
  • 2 rkl vaaleaa tai tummaa balsamicokastiketta
  • mausta suolalla ja pippurilla
tuoretta basilikaa ja n. 10 bambugrillitikkua

OHJE:

Laita bambutikut likoamaan veteen.

Aseta uunin lämpötilaksi 200.

Pilko sipuli ja hienonna valkosipulinkynsi.

Sekoita kulhossa sipulit, jauheliha ja pesto.

Mausta pyörykkätaikina suolalla ja pippurilla.

Taikinasta tulee n. 30 pullaa.

Leikkaa patongista reilu sentin paksuisia viipaleita.

Yhdistä pesto, öljy ja sitruunan mehu ja sivele seosta kummallekkin puolelle patonki siivua.

Tikuta yhteen vartaaseen vuoronperään 3 lihapullaa ja patongin siivua.

Aseta tikut leivinpaperin päälle uunipellille ja paista n. 6-8 minuuttia kunnes pullat ovat kypsiä ja leipä rapeutunut.

Sekoita salsa-aineet, revi mozzarellajuustosta paloja ja pilko tuoretta basilikaa joukkoon, mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoa lihapullatikut mozzarellasalsan kera.







2 kommenttia:

  1. Nam! Pestolihapullat kuulostaa herkulliselta!
    Annos näyttää ihanalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos ihanainen, mä niin tykkään tuosta pestosta myös, välillä ihan sellaisenaan ja välillä osana ruoan valmistusta :)

      Poista

seuraa blogit.fi

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

Pinterest

Herkkusuu.fi - Parhaat ruokablogit

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

aamiainen aamupala aasialainen alkuruoka aurajuusto basilika broileri broilerin jauheliha Crock-Pot fetajuusto fish&chips friteeraustaikina frittimuikku glaseerattu gluteeniton gluteeniton leipä grillattu grillaus hampurilaiset hedelmä helppo helppo ja nopea hunaja härkis illallinen iltapala intialainen kanaruoka intialainen lohicurry italialaiset lihapullat itsetehty juusto jauheliharuoka juhlaruoka juhlat. suolainen leivonnainen juusto juustokastike juustoraaste jälkiruoka jättikatkaravunpyrstö kaaliruoka kakku kala kala-ateria kala-ateria- lohi kalakastike kalakeitto kalapihvit kalapuikko kalaruoka kalkkuna kampelafile kana-ateria kana-ateria. broilerin siivet ja nuijapalat kanaruoka kasvisruoka katkarapu kebabvartaat keitetyt lihapullat keitot keittoruoka keksi kesäkurpitsa kesäkurpitsa gazpacho kesäkurpitsa-pinaattivohveli kesäkurpitsacannellonit kevyttä kirjolohi kookosmaito kukkakaali kylmäsavulohi kylmäsavulohikakku lampaankääpä leipätikut leivonta lihapata lihaperunavuoka lihapullat liharuoka lime lisuke lohifilee lohikeitto lohinuget lohipasta lohitartar lohitortilla lounas makea leivonnainen mandariinikeksi mantelinen suklaabanaanivohveli marinoidut päärynät marinoidut silakkafileet marinoitua punasipulia marja-aronia mozzarella opas tasapainoiseen ja pysyvään ruokavalioon paprika patonki pekoni peruna peura peuralihapullat peuran jauheliha peuran jauhelihapihvit peuran sisäpaisti peuranliha kääryleet peuranlihapullat peuranpaisti piirakka pimientos de padron. täytetyt pikkupaprikat possu possun ribsit possun sisäfile puikulaperuna pulla pullakakku purjo pääruoka reseptit riista teriyaki tuorejuusto vähähiilihydraattinen

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä