Pekoniin käärittyjä täytettyjä perunoita ja kesäkurpitsoja




On se vaan niin kumma, kun kesällä olevinaan saa mässäillä ja grillailla ihan estoitta. Juurihan selvittiin Juhannuksen herkuista  ja taas tekee mieli pekonia.





Vaakaa ei kyllä nyt tee mieli ottaa esiin ja onneksi kesä on ollut lämmin. Voi ihan vapaasti vetää ylleen löysät shortsit ja paidan, ei ahdista, ei  J.




Uuniperunoita alkoi tehdä mieli ja kun noita pekoniin käärittyjä vihanneksia, lihoja , kaloja ja sitä kuuluisaa raparperiakin on nähty useampaan otteeseen, niin miksi ei sitten kokeiltaisi perunaa ja kesäkurpitsaa.



Ihan grillissä pelkästää tämä ei varmaankaan onnistuisi, paitsi ehkä keittämällä potut ensin al denteksi.





Joten uunissa tehtiin nämä herkulliset täytetyt  perunat  ja kesäkurpitsat.








PEKONIIN KÄÄRITTYJÄ POTTUJA JA KESÄKURPITSAA, JUUSTO-KINKKU-SMETANA TÄYTTEELLÄ



Raaka-aineet:


5 isoa perunaa (itse tein isoista varhaisperunoista) 
1 iso kesäkurpitsa
1 iso pkt (340g) amerikan pekonia
cocktailtikkuja

Grillauskastike:

5 rkl sweet-chilikastiketta
2 rkl ketjap manis soijaa

Täyte:

150 g creme fraiche
3 dl baby pinaattia silputtuna
100 g palvinkinkkua tai kalkkunaleikettä
2 dl tavallista juustoraastetta
2 dl parmesan juustoraastetta
valko- ja mustapippuria, tarvittaessa suolaa
varhaissipulin vartta silputtuna

OHJE:

Aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta. Laita leivinpaperi uunipellille.

Pese perunat hyvin ja kuivaa ne. Tee haarukalla reikiä perunaan.

Leikkaa perunan toinen pää tasaiseksi, niin että se pysyy hyvin pystyssä.

Aloita pekonin kierittäminen alhaalta, noin 2 siivua/peruna. Kiinnitä pekonin päät coctailtikuilla. Jätä perunan yläosa pekonitta.

Sekoita grillauskastike ja sivele kastiketta kevyesti perunoiden pintaan, laita perunat uunipellille.

Paista perunoita alatasolla reilu 30 minuuttia.

Leikkaa kesäkurpitsa 3-4 osaan ja kieritä myös niille pekonit ja pintaan grillauskastike.

Ota uunipelti uunista ja lisää kesäkurpitsat pellille. Paista vielä reilu 30 minuuttia yhdessä perunoiden kera.

Tee täyte sillä välin.

Kaada creme fraiche kulhoon, lisää pilkotut baby pinaatit, silputtu palvinkinkku sekä juustoraasteet.
Sekoita ja mausta pippureilla ja suolalla.

Ota kypsät perunat ja kesäkurpitsat pois uunista ja anna niiden jäähtyä n. 5 minuuttia, jotta pystyt käsittelemään niitä.

Poista cocktailtikut, jotta kasviksia on helpompi käsitellä.

Poista sisukset sekä perunoista, että kesäkurpitsoista. Laita sisukset lautaselle ja survo niitä haarukalla. Lisää survos täytteen sekaan.

Täytä perunat ja kesäkurpisat (varmista sormella painaen, että täytettä on joka puolella) kukkuralleen.

Sivele grillauskastiketta vielä kasvisten pekonien päälle ja laita ne vielä n. 5-10 uuniin, niin että juusto sulaa.

Itselläni jäi 2 siivua pekonia yli, jotka paistoin pannulla  ja silppusin koristeeksi.

Lisää varhaissipulia valmiiden täytettyjen perunoiden ja kesäkurpitsojen päälle.

Tarjoile vaikka salaatin, makkaran tai grillatun lihan kera.

Molemmat maistui herkullisilta, mutta kesäkurpitsa oli ihan pro :)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

seuraa blogit.fi

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

Pinterest

Herkkusuu.fi - Parhaat ruokablogit

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

aamiainen aamupala aasialainen alkuruoka aurajuusto basilika broileri broilerin jauheliha Crock-Pot fetajuusto fish&chips friteeraustaikina frittimuikku glaseerattu gluteeniton gluteeniton leipä grillattu grillaus hampurilaiset hedelmä helppo helppo ja nopea hunaja härkis illallinen iltapala intialainen kanaruoka intialainen lohicurry italialaiset lihapullat itsetehty juusto jauheliharuoka juhlaruoka juhlat. suolainen leivonnainen juusto juustokastike juustoraaste jälkiruoka jättikatkaravunpyrstö kaaliruoka kakku kala kala-ateria kala-ateria- lohi kalakastike kalakeitto kalapihvit kalapuikko kalaruoka kalkkuna kampelafile kana-ateria kana-ateria. broilerin siivet ja nuijapalat kanaruoka kasvisruoka katkarapu kebabvartaat keitetyt lihapullat keitot keittoruoka keksi kesäkurpitsa kesäkurpitsa gazpacho kesäkurpitsa-pinaattivohveli kesäkurpitsacannellonit kevyttä kirjolohi kookosmaito kukkakaali kylmäsavulohi kylmäsavulohikakku lampaankääpä leipätikut leivonta lihapata lihaperunavuoka lihapullat liharuoka lime lisuke lohifilee lohikeitto lohinuget lohipasta lohitartar lohitortilla lounas makea leivonnainen mandariinikeksi mantelinen suklaabanaanivohveli marinoidut päärynät marinoidut silakkafileet marinoitua punasipulia marja-aronia mozzarella opas tasapainoiseen ja pysyvään ruokavalioon paprika patonki pekoni peruna peura peuralihapullat peuran jauheliha peuran jauhelihapihvit peuran sisäpaisti peuranliha kääryleet peuranlihapullat peuranpaisti piirakka pimientos de padron. täytetyt pikkupaprikat possu possun ribsit possun sisäfile puikulaperuna pulla pullakakku purjo pääruoka reseptit riista teriyaki tuorejuusto vähähiilihydraattinen

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä