NIIHIN PARHAIMPIIN HETKIIN SALVIA-TIMJAMIKANAA VALKOVIINISSÄ





Mun oli ihan pakko helliä eilen tytärtäni, mun muruani, ainokaistani, rakkainta ihmistä maan päällä.

Hän oli sananmukaisestikin murunen kun syntyi. Painoa oli 1,800 kg ja pituutta 47 cm. Meidän pieni Minnihiiri <3. Ensituttikin peitti tytön koko kasvot. Noista ajoista on jo 26-vuotta aikaa. Päättäväinen ja sisukas kun on, niin plakkarissa on jo kaksi ammattipätevyyttä ja kaunis oma koti yhdessä kivan kumppanin kanssa. Mitä muuta sitä voisi vanhempana toivoakkaan.




Oli kiva ilta, kun saatiin jutella kahdestaan ihan rauhassa ja tietty me tehtiin yhdessä ruokaakin.
Jännä vaikka asutaan samassa kaupungissa, ei me aina nähdä edes joka viikko. No puhelinta kyllä käytetään, mutta eihän se sama asia ole.





Mun murulla on ollut jo pitemmän aikaa vatsan kanssa ongelmia ja onneksi kävi nyt lääkärissä. Kokeita on tehty useita ja viikon päästä kuullaan, mitä niistä selviää. Tyttö itse pelkää sairastavansa keliakiaa ja murehtii siitä jo etukäteen, mutta aika näyttää.





Mutta, mutta… eilen me herkuteltiin oikein olan takaa. Pidämme kummatkin yli kaiken parmesaanilla höystetystä risotosta ja tietty kanasta. Olin itse jo unohtanutkin tämän yrteillä maustetun aterian, onneksi emailiin oli tullut muistutus eräältä lukijalta, kuinka heillä perhe vaatii salvia-timjamikanaa usein ateriaksi.




 SALVIA-TIMJAMIKANAA VALKOVIINISSÄ (4-6:LLE)



Raaka-aineet:

  • 600 G broilerinfilettä
  • 1 ½ dl raastettua kuivaa vaaleaa leipää (tai korppujauhoja)
  • 1 rkl rakuunaa (kuivattua)
  • suolaa ja pippuria
  • voita ja öljyä paistamiseen
  • Liemeen:
  • 2 valkosipulinkynttä pilkottuna
  • ½ chilin palko siivutettuna
  • 2 dl valkoviiniä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl kanafondia
  • ½ limen mehu
  • n. 10 salvian lehteä
  • 8-10 timjamin oksaa


OHJE:

Aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta.

Nuiji broilerinfileitä ohuemmaksi.

Sekoita leipäraasteen joukkoon rakuuna, suola ja pippuri.
Paneroi fileet kummaltakin puolen siinä.

Laita voi-öljyseos paistinpannulle ja paista fileitä n. 1,5 minuuttia/puoli.

Siirrä paistetut fileet uunivuokaan.

Älä huuhtele paistinpannua

Lisää hiukan öljyä pannulle ja laita pilkotut valkosipulit sekä chilit. Ota niihin hiukan väriä (älä polta).

Kaada sekaan valkoviini ja anna kiehua hetken, niin että alkoholi palaa pois.

Lisää sekaan kuohukerma, kanafondi sekä tuoreet yrtit.

Anna kiehahtaa ja purista vielä ½ limen mehu sekaan.

Kaada liemi broilerifileiden päälle ja laita vuoka uuniin 15 minuutiksi.

Ripottele päälle vielä tuoreita yrtin lehtiä ennen tarjoilua.
Herkuttele ja nauti ateriasta vaikka risoton kera.






Itse korvasin risoton nesteestä (kanaliemi) 2 dl valkoviiniä, lopussa lisäsin 3 uuden sadon sipulia, timjamia sekä runsaasti (3 dl) parmesanraastetta. 








2 kommenttia:

  1. Voi nam mikä ohje!
    Taas yksi ruoka mitä haluan kokeilla!
    Kiitos!

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos kaimaseni. Tää kana on kyl ihan super hyvää, uskallan sen luvata. Kävin vierailemassa sinun blogissasi, oi miten kaunista sinulla on kotona <3. Hyvää viikonloppua

    VastaaPoista

seuraa blogit.fi

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

Pinterest

Herkkusuu.fi - Parhaat ruokablogit

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

aamiainen aamupala aasialainen alkuruoka aurajuusto basilika broileri broilerin jauheliha Crock-Pot fetajuusto fish&chips friteeraustaikina frittimuikku glaseerattu gluteeniton gluteeniton leipä grillattu grillaus hampurilaiset hedelmä helppo helppo ja nopea hunaja härkis illallinen iltapala intialainen kanaruoka intialainen lohicurry italialaiset lihapullat itsetehty juusto jauheliharuoka juhlaruoka juhlat. suolainen leivonnainen juusto juustokastike juustoraaste jälkiruoka jättikatkaravunpyrstö kaaliruoka kakku kala kala-ateria kala-ateria- lohi kalakastike kalakeitto kalapihvit kalapuikko kalaruoka kalkkuna kampelafile kana-ateria kana-ateria. broilerin siivet ja nuijapalat kanaruoka kasvisruoka katkarapu kebabvartaat keitetyt lihapullat keitot keittoruoka keksi kesäkurpitsa kesäkurpitsa gazpacho kesäkurpitsa-pinaattivohveli kesäkurpitsacannellonit kevyttä kirjolohi kookosmaito kukkakaali kylmäsavulohi kylmäsavulohikakku lampaankääpä leipätikut leivonta lihapata lihaperunavuoka lihapullat liharuoka lime lisuke lohifilee lohikeitto lohinuget lohipasta lohitartar lohitortilla lounas makea leivonnainen mandariinikeksi mantelinen suklaabanaanivohveli marinoidut päärynät marinoidut silakkafileet marinoitua punasipulia marja-aronia mozzarella opas tasapainoiseen ja pysyvään ruokavalioon paprika patonki pekoni peruna peura peuralihapullat peuran jauheliha peuran jauhelihapihvit peuran sisäpaisti peuranliha kääryleet peuranlihapullat peuranpaisti piirakka pimientos de padron. täytetyt pikkupaprikat possu possun ribsit possun sisäfile puikulaperuna pulla pullakakku purjo pääruoka reseptit riista teriyaki tuorejuusto vähähiilihydraattinen

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä