Teriyaki lohinyytit grillissä yhdessä parsojen kera





Kevyttä, nopeaa ja maistuvaa grilliruokaa saat myös lohinyyteistä. Ne voit aamupäivällä maustaa ja kääriä folioon ja helposti grillata kun nälkä yllättää.





Folioon käärittynä kala ei kuivu grillatessa, vaan säilyy mehukkaana, kuitenkin kannattaa olla tarkkana paistoajasta.





Itse paistoin nyytit kaasugrillissä keskilämmöllä (asteita oli n. 170) hyllyllä ja kansi kiinni 15 minuuttia. Lohi jäi sisältä ihanan punertavaksi ja mehukkaaksi.




Samaan nyyttiin pääsi myös parsat, jotka kypsyivät nekin pehmeiksi.





TERIYAKI LOHINYYTIT YHDESSÄ VIHREÄN PARSAN KERA 4:LLE



Raaka-aineet:

  • 800 g lohi- tai kirjolohifilettä (nahalla tai ilman)
  • ½ dl teriyakikastiketta
  • 2 rkl soijaa
  • ¼ tl cayennepipuria
  • 1 lime tai sitruuna siivutettuna
  • 2 kevätsipulia silputtuna
  • nippu parsaa varret kuorittuna
  • öljyä
  • suolaa, pippuria
  • foliopaperia


OHJE:

Leikkaa parsojen kova osa pois ja kuori parsat.

Leikkaa lohi 4 osaan. Mausta hiukan pippurilla ja suolalla.

Yhdistä teriyakikastike, soija ja cayennepippuri.

Leikkaa foliopaperista 8 sopivan kokoista palaa niin, että parsat mahtuvat.

Aseta kaksi foliopaperia päällekkäin.

Voitele päällimmäistä paperia öljyllä.

Aseta parsat (3-4 kpl) voidellun paperin päälle.
Ripottele parsoille hiukan suolaa.

Laita seuraavaksi lohi parsojen päälle ja jaa kastike kaloille.

Ripottele kevätsipulisiivut kalojen päälle ja lopuksi limesiivut.

Sulje nyytit. Voit tehdä ne jääkaappiin valmiiksi odottamaan. Muista nostaa pois kylmästä n. 20 minuuttia ennen grillaamista.

Kuumenna grilli keskilämmölle (n. 170 asteiseksi).

Aseta nyytit grillihyllylle  ja anna kypsyä n. 15 minuuttia.

Tarjoa nyytit esim. salaatin, kuskusin tai perunoiden kera.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

seuraa blogit.fi

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

Pinterest

Herkkusuu.fi - Parhaat ruokablogit

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

aamiainen aamupala aasialainen alkuruoka aurajuusto basilika broileri broilerin jauheliha Crock-Pot fetajuusto fish&chips friteeraustaikina frittimuikku glaseerattu gluteeniton gluteeniton leipä grillattu grillaus hampurilaiset hedelmä helppo helppo ja nopea hunaja härkis illallinen iltapala intialainen kanaruoka intialainen lohicurry italialaiset lihapullat itsetehty juusto jauheliharuoka juhlaruoka juhlat. suolainen leivonnainen juusto juustokastike juustoraaste jälkiruoka jättikatkaravunpyrstö kaaliruoka kakku kala kala-ateria kala-ateria- lohi kalakastike kalakeitto kalapihvit kalapuikko kalaruoka kalkkuna kampelafile kana-ateria kana-ateria. broilerin siivet ja nuijapalat kanaruoka kasvisruoka katkarapu kebabvartaat keitetyt lihapullat keitot keittoruoka keksi kesäkurpitsa kesäkurpitsa gazpacho kesäkurpitsa-pinaattivohveli kesäkurpitsacannellonit kevyttä kirjolohi kookosmaito kukkakaali kylmäsavulohi kylmäsavulohikakku lampaankääpä leipätikut leivonta lihapata lihaperunavuoka lihapullat liharuoka lime lisuke lohifilee lohikeitto lohinuget lohipasta lohitartar lohitortilla lounas makea leivonnainen mandariinikeksi mantelinen suklaabanaanivohveli marinoidut päärynät marinoidut silakkafileet marinoitua punasipulia marja-aronia mozzarella opas tasapainoiseen ja pysyvään ruokavalioon paprika patonki pekoni peruna peura peuralihapullat peuran jauheliha peuran jauhelihapihvit peuran sisäpaisti peuranliha kääryleet peuranlihapullat peuranpaisti piirakka pimientos de padron. täytetyt pikkupaprikat possu possun ribsit possun sisäfile puikulaperuna pulla pullakakku purjo pääruoka reseptit riista teriyaki tuorejuusto vähähiilihydraattinen

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä