RAPARPERIPIIRAKKAA PURKISSA, VANILJAINEN TUOREJUUSTOKERMA JA TUOREITA MANSIKOITA





Raparperi aika on parhaimmillaan, ainakin täällä etelä-suomessa.

meillä siitä keitetään kiisselit, hillot, mehut, siirapit ja tietysti myös leivotaan herkkuja.



mökillä oli viikonloppuna maalaustalkoot ja tokihan talkooväkeä oli hemmoteltava.




juhlavan tarjottavan saa ihan peruspiirakasta , kun tarjoat piirakan palasina lasissa yhdessä vaniljatuorejuustokerman ja tuoreiden mansikoiden kera.




 RAPARPERIPIIRAKKAA PURKISSA , 
 VANILJAINEN TUOREJUUSTOKERMA JA TUOREET MANSIKAT



 

RAPARPERIPIIRAKKA UUNIPELLILLÄ

RAAKA-AINEET:

3 dl ruokosokeria (voit käyttää myös tavallista hienosokeria)
2 tl vaniljasokeria
2 kanamunaa
6 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl  ruokasoodaa
4 dl piimää
150 g sulatettua voita
päälle:
reilu litra raparperia pieneksi leikattuna
1 tl kanelia
2 ½ dl ruokosokeria (myös tavallinen hienosokeria käy)

OHJE:


keitä hetki pätkittyjä raparperin paloja  yhdessä sokerin ja kanelin kera (niin, että raparperi hiukan pehmenee) ja jäähdytä.

aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta.

Vaahdota sokerit ja kananmunat vaahdoksi.
sekoita ruokasooda vehnäjauhojen joukkoon.
lisää jauhot, piimä ja voisula ja sekoita.
kaada taikina  leivinpaperin päälle uunipellille.
lusikoi keitetyt raparperin palat päälle.
paista piirakkaan. n. 30 minuuttia uunin keskitasolla (kokeile tikulla)
jäähdytä.


tarjoiluun:

3  dl kuohukermaa vispattuna
100-150  g  vaniljatuorejuustoa
 prk maitorahkaa (200g)
sokeria maun mukaan

yhdistä tuorejuusto ja rahka vispattuun kermaan ja mausta sokerilla.
tuoreita mansikoita  viipaloituna.

Leikkaa jäähtyneestä piirakasta sopivan kokoisia paloja lasin pohjalle.
lusikoi tuorejuustokermaa päälle sekä mansikan viipaleita (sokeria mansikoiden päälle jos ne ovat happamia)

Tee samoin vielä toinen kerros. tarjoa heti tai laita jääkaappiin odottamaan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

seuraa blogit.fi

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

Pinterest

Herkkusuu.fi - Parhaat ruokablogit

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

aamiainen aamupala aasialainen alkuruoka aurajuusto basilika broileri broilerin jauheliha Crock-Pot fetajuusto fish&chips friteeraustaikina frittimuikku glaseerattu gluteeniton gluteeniton leipä grillattu grillaus hampurilaiset hedelmä helppo helppo ja nopea hunaja härkis illallinen iltapala intialainen kanaruoka intialainen lohicurry italialaiset lihapullat itsetehty juusto jauheliharuoka juhlaruoka juhlat. suolainen leivonnainen juusto juustokastike juustoraaste jälkiruoka jättikatkaravunpyrstö kaaliruoka kakku kala kala-ateria kala-ateria- lohi kalakastike kalakeitto kalapihvit kalapuikko kalaruoka kalkkuna kampelafile kana-ateria kana-ateria. broilerin siivet ja nuijapalat kanaruoka kasvisruoka katkarapu kebabvartaat keitetyt lihapullat keitot keittoruoka keksi kesäkurpitsa kesäkurpitsa gazpacho kesäkurpitsa-pinaattivohveli kesäkurpitsacannellonit kevyttä kirjolohi kookosmaito kukkakaali kylmäsavulohi kylmäsavulohikakku lampaankääpä leipätikut leivonta lihapata lihaperunavuoka lihapullat liharuoka lime lisuke lohifilee lohikeitto lohinuget lohipasta lohitartar lohitortilla lounas makea leivonnainen mandariinikeksi mantelinen suklaabanaanivohveli marinoidut päärynät marinoidut silakkafileet marinoitua punasipulia marja-aronia mozzarella opas tasapainoiseen ja pysyvään ruokavalioon paprika patonki pekoni peruna peura peuralihapullat peuran jauheliha peuran jauhelihapihvit peuran sisäpaisti peuranliha kääryleet peuranlihapullat peuranpaisti piirakka pimientos de padron. täytetyt pikkupaprikat possu possun ribsit possun sisäfile puikulaperuna pulla pullakakku purjo pääruoka reseptit riista teriyaki tuorejuusto vähähiilihydraattinen

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä