Mehevät munakoisot, mausteinen broilerin suikaletäyte ja ricottagratiini








Kaupoissa on ollut paljon tarjouksia vihanneksista, esimerkiksi munakoisoa on saanut melkein puolet halvemmalla kuin normaalisti.





Munakoiso jakaa mielipiteitä vahvasti, mutta itse henkilökohtaisesti yritän saada ihmisiä maistamaan uudelleen. Ei kaikki munakoisoruoat ole minunkaan mielestäni hyviä, mutta onneksi käännytettyjä on tullut kokoajan lisää.

Munakoisolla on todettu monia hyviä vaikutuksia myös ravinnon ohella. Sen sanotaan estävän rasvan imeytymistä, estävän tulehduksia, säätelevän kolestrolia ja puhdistavan mm. maksaa.





Uunissa paistettu ja täytetty munakoiso on yksi meidän perheen suosikki. Tämä ateria täyttää kyllä suursyömärinkin (mun hoikkeliini tytär syö kuin hevonen) vatsan. Resepti on normi helppo ja periaatteessa ei vie paljon kokilta aikaakaan.
Munakoison puolikkaat pitää vain ensin paistaa uunissa, sillä aikaan tehdään mausteinen täyte broilerin suikaleista sekä ricottajuustogratiini. Hetkeksi vielä uuniin ja ruoka on valmis nautittavaksi.




MUNAKOISOT JA MAUSTEINEN KANATÄYTE RICOTTAGRATIINILLA


Raaka-aineet:

  • 2 isoa munakoisoa
  • öljyä ja suolaa
  •  
  • 4 broilerin minuuttipihviä (n.300-350g)
  • 1 iso punasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl garam masalaa
  • 1 tl kurkkumaa
  • 1 tl paahdettua paprikajauhoa
  • ½ tl kanelia
  • 1 tl suolaa
  • ripaus muskottipähkinää
  • ripaus tummaa sokeria
  • purjon vihreä osa (n.10-15 cm pätkä)
  • 1 tlk kuorittuja tomaatteja (400g)
  • 1 prk ricotta juustoa (250g)
  • 1 kananmuna
  • 2 dl juustoraastetta
  • 1 ½ dl persiljasilppua
  • miniluumutomaatteja







OHJE:

Aseta uunin lämpötilaksi 180 (kiertoilmauuni)

Pese ja halkaise pituussuunnassa munakoisot.
Aseta leivinpaperin päälle uunipellille.

Voitele kevyesti munakoison halkaistua pintaa ja ripottele päälle suolaa.

Paista munakoisoja n. 30 minuuttia uunin alaosassa.

Tee täyte sillä välin.

Suikaloi broilerin minuuttipihvit (voit käyttää myös valmis suikaleita)

Pilko sipuli, purjo ja valkosipulinkynnet.

Mittaa kaikki kuivamausteet astiaan.

Kaada öljyä pannulle ja kuumenna se. Lisää maustesekoitus pannulle.
Anna hetki paahtua, mutta varo polttamasta.

Lisää broilerin suikaleet ja sekoita. Anna paistua hetken.

Lisää pilkotut sipulit. Anna hautua hetken ja lisää tölkkitomaatit sekaan.
Pieni tomaatteja halutessasi lastalla. Anna täytteen hautua miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia.

Valmista ricottajuustogratiini

Sekoita ricotta, kananmuna, juustoraaste ja persiljasilppu kulhossa. Voit halutessa lisätä ripauksen  suolaa.

Ota munakoisot pois uunista ja siirrä ne uunivuokaan. Painele munakoisoja keskeltä, niin että niihin muodostuu kuoppa.

Jaa broileritäyte munakoisoille. Lisää ricottagratiini ja lopuksi muutama mini luumutomaatin puolikas.

Paista täytettyjä munakoisoja n. 20 minuuttia 200 asteisessa (kiertoilma) uunissa niin, että gratiini saa väriä. Nautiskele tätä ihanaa kasvista.






2 kommenttia:

  1. Niin herkullinen postaus, nuo täytetyt munakoisot näyttää kyllä hyviltä! Kiitos reseptistä, tuota on joskus kokeiltava:) Mukavaa alkanutta viikkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kauniista sanoistasi ja juu suosittelen kokeilemaan, melkoista herkkua ovat. Mukavaa päivää myös sinulle sateesta huolimatta <3.

      Poista

seuraa blogit.fi

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

Pinterest

Herkkusuu.fi - Parhaat ruokablogit

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

aamiainen aamupala aasialainen alkuruoka aurajuusto basilika broileri broilerin jauheliha Crock-Pot fetajuusto fish&chips friteeraustaikina frittimuikku glaseerattu gluteeniton gluteeniton leipä grillattu grillaus hampurilaiset hedelmä helppo helppo ja nopea hunaja härkis illallinen iltapala intialainen kanaruoka intialainen lohicurry italialaiset lihapullat itsetehty juusto jauheliharuoka juhlaruoka juhlat. suolainen leivonnainen juusto juustokastike juustoraaste jälkiruoka jättikatkaravunpyrstö kaaliruoka kakku kala kala-ateria kala-ateria- lohi kalakastike kalakeitto kalapihvit kalapuikko kalaruoka kalkkuna kampelafile kana-ateria kana-ateria. broilerin siivet ja nuijapalat kanaruoka kasvisruoka katkarapu kebabvartaat keitetyt lihapullat keitot keittoruoka keksi kesäkurpitsa kesäkurpitsa gazpacho kesäkurpitsa-pinaattivohveli kesäkurpitsacannellonit kevyttä kirjolohi kookosmaito kukkakaali kylmäsavulohi kylmäsavulohikakku lampaankääpä leipätikut leivonta lihapata lihaperunavuoka lihapullat liharuoka lime lisuke lohifilee lohikeitto lohinuget lohipasta lohitartar lohitortilla lounas makea leivonnainen mandariinikeksi mantelinen suklaabanaanivohveli marinoidut päärynät marinoidut silakkafileet marinoitua punasipulia marja-aronia mozzarella opas tasapainoiseen ja pysyvään ruokavalioon paprika patonki pekoni peruna peura peuralihapullat peuran jauheliha peuran jauhelihapihvit peuran sisäpaisti peuranliha kääryleet peuranlihapullat peuranpaisti piirakka pimientos de padron. täytetyt pikkupaprikat possu possun ribsit possun sisäfile puikulaperuna pulla pullakakku purjo pääruoka reseptit riista teriyaki tuorejuusto vähähiilihydraattinen

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä