Kevyttä kesään, Aasialainen nyhtökalkkuna, monipuolinen herkku





Näillä helteisillä kesä keleillä tekee mieli väkisinkin kevyempää ruokaa. Maustettua se toki saa olla.






 Nyt kun talvi syötiin innolla pullet porkia (nyhtöpossua) niin voisihan tuota tehdä myös vähemmän rasvaisesta lihasta. Vaikka nyhtölihan valmistus vie aikaa uunissa valmituessaan, niin jo kilon palasesta saa montakin erilaista ruokaa valmistettua.






Ensimmäiseksi tulee mieleen täytetty sämpylä tai burritos, kiva lounaspala ottaa mukaan vaikka töihin. Sitten siitä saa helpon nuudelikeiton ja kevyen salaatin illaksi.  Loistava ja monipuolinen herkku siis kyseessä.





Tämä nyhtökalkkuna on saanut vaikutteita idästä. Mausteina käytetään red curry pastea valkosipulia ja kookosmaitoa sekä limen mehua. Aikaa pullet turkeyn valmistus uunissa vie vain puolet verrattuna pullet porkiin eli 3 ja puoli tuntia. Siinäpä se lyhykäisyydessään, no kärsivällisyyttä toki, sillä odottavan aika on aina liian pitkä J





Valmistin tämän eilen illalla (ihana tuoksu keittiössä) ja sain tänään lounassämpylät mukaan.





AASIALAINEN NYHTÖKALKKUNA, PULLET TURKEY


Raaka-aineet:

  • n. kilo kalkkunafilettä (näin kesäaikaan se on kuulemma aina tuoresuolattua, joten suolaa ei tarvita)
  • 2 rkl öljyä
  • 5 tl red curry paste (n. 50g)
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • 1 tölkki (400g) kookosmaitoa
  • 4 tl tummaa sokeria
  • 1 limen mehu
  • Korianteria
  • Foliopaperia



OHJE:


Aseta uunin lämpötilaksi 200.

Huuhtele ja kuivaa kalkkuna.

Laita file uunivuokaan.

Mittaa öljy paistinpannulle, anna lämmetä ja lisää curry paste, anna lämmetä.

Lisää pilkotut valkosipulinkynnet pannulle, anna tulla hiukan väriä pintaan.

Kaada kookosmaito pannulle ja sekoita.

Lisää sokeri ja limen mehu. Kun sokeri on sulannut kaada liemi kalkkunan päälle uunivuokaan.

Silpu joukkoon korianterin lehtiä (voit käyttää myös kuivattua)

Peitä vuoka foliopaperilla ja laita uuniin.

Paista kalkkunaa ensin ½ tuntia 200 asteessa ja tiputa lämpö 130 asteeseen.

Jatka paistamista 3 tuntia.

Anna kalkkunan hetki jäähtyä ja riivi siitä haarukoilla nyhtölihaa.

Ota liemi talteen myöhempää käyttöä varten, esim nuudelikeittoon.

Vinkki: kaupasta löytyi creme Bonjourin inkivääri-sitruunaruoho tuorejuusto, sopii mainiosti levitteeksi evässämpylöihin








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

seuraa blogit.fi

mukana 40 + blogit yhteisössä

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

Pinterest

Herkkusuu.fi - Parhaat ruokablogit

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä