Rapeat Grissinit, oliivi-parmesanjuusto leipätikut

OLIIVI GRISSINIT eli leipätikut





Keittojen ehdoton kaveri on leipätikut. Tänään valmistetun paahdetun paprika-juustokeiton kaveriksi leivottiin oliiveilla, parmesanjuustolla ja pistaasipähkinöillä maustettuja grissinejä.




Raaka-aineet:

  • 1,5 dl lämmintä vettä (n. 42 asteista)
  • 1,5 tl kuivahiivaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1,5 rkl oliiviöljyä
  • 0,5 dl parmesan juustoraastetta (sitä hienojakoista)
  • n. 20 kpl kalamata oliiveja

Päälle:


oliiviöljyä, reilu rkl parmesan juustoraastetta ja 0,5 dl hienonnettuja pistaasipähkinöitä.



OHJE:

Sekoita kuivahiiva lämpöiseen veteen. Anna hiivan herätä.

Pilko oliivit pieneksi kuutioiksi.

Sekoita  kulhossa keskenään vehnäjauhot, suola ja parmesanjuustoraaste.  Tee jauhojen keskelle
”graateri” ja kaada hiiva-vesiseos sekä pilkotut oliivit siihen. Sekoita hyvin. Työstä taikinaa koneella tai käsin vähintään 10 minuuttia. Jos vaivaat käsin, on sitä helpompi tehdä leikkuulaudan päällä
.
Anna taikinan kohota liinan alla noin 1 tunti.

Aseta uunilämpötilaksi 200 astetta

Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi. Leikkaa samankokoisia (n. 1 cm) levyisiä suikaleita.

Aseta leivinpaperi uunipellille. Pyöritä suikaleita ja laita ne leivinpaperin päälle. Anna kohota vielä n. 15 minuuttia.

Sekoita muutamaan rkl öljyä parmesanjuustoraaste ja voitele leipätikut. murustele päälle pistaasipähkinäitä (ei pakollinen)

Paista grissinejä noin 15-20 minuuttia. Parasta leipätikut ovat samana päivänä, mutta ne säilyvät kyllä muutaman päivän pussissa. Tarjoa niitä keiton kera. Keitto reseptejä löydät helposti blogin reunassa olevasta tunnistetaulukosta.




2 kommenttia:

  1. Grissinit ovat niin hyviä,ja ihanan näköiset nuo sinun,niin nätitkin:) Mukavaaa loppuviikkoa Sari., Olen ihan sekaisin näistä päivistä kun täällä oli eilen pyhänaatto (onneksi viimeisin vähään aikaan) sitten tänään pyhäpäivä, sitten huomenna taas puolikas päivä ja sitten lauantai normaali viikonlopun pyhäpäivä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhtä juhlaa sun elämä siellä!!! Mut joo ymmärrän, että ne sotkee tavallista arkea. Leipätikut on kyllä kivoja kavereita varsinkin keittojen kanssa. Mukavaa loppuviikkoa myös sinulle ihanainen <3.

      Poista

seuraa blogit.fi

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

Pinterest

Herkkusuu.fi - Parhaat ruokablogit

resepti arkisto

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

aamiainen aamupala aasialainen alkuruoka aurajuusto basilika broileri broilerin jauheliha Crock-Pot fetajuusto fish&chips friteeraustaikina frittimuikku glaseerattu gluteeniton gluteeniton leipä grillattu grillaus hampurilaiset hedelmä helppo helppo ja nopea hunaja härkis illallinen iltapala intialainen kanaruoka intialainen lohicurry italialaiset lihapullat itsetehty juusto jauheliharuoka juhlaruoka juhlat. suolainen leivonnainen juusto juustokastike juustoraaste jälkiruoka jättikatkaravunpyrstö kaaliruoka kakku kala kala-ateria kala-ateria- lohi kalakastike kalakeitto kalapihvit kalapuikko kalaruoka kalkkuna kampelafile kana-ateria kana-ateria. broilerin siivet ja nuijapalat kanaruoka kasvisruoka katkarapu kebabvartaat keitetyt lihapullat keitot keittoruoka keksi kesäkurpitsa kesäkurpitsa gazpacho kesäkurpitsa-pinaattivohveli kesäkurpitsacannellonit kevyttä kirjolohi kookosmaito kukkakaali kylmäsavulohi kylmäsavulohikakku lampaankääpä leipätikut leivonta lihapata lihaperunavuoka lihapullat liharuoka lime lisuke lohifilee lohikeitto lohinuget lohipasta lohitartar lohitortilla lounas makea leivonnainen mandariinikeksi mantelinen suklaabanaanivohveli marinoidut päärynät marinoidut silakkafileet marinoitua punasipulia marja-aronia mozzarella opas tasapainoiseen ja pysyvään ruokavalioon paprika patonki pekoni peruna peura peuralihapullat peuran jauheliha peuran jauhelihapihvit peuran sisäpaisti peuranliha kääryleet peuranlihapullat peuranpaisti piirakka pimientos de padron. täytetyt pikkupaprikat possu possun ribsit possun sisäfile puikulaperuna pulla pullakakku purjo pääruoka reseptit riista teriyaki tuorejuusto vähähiilihydraattinen

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä