Rapeat Grissinit, oliivi-parmesanjuusto leipätikut

OLIIVI GRISSINIT eli leipätikut






Keittojen ehdoton kaveri on leipätikut. Tänään valmistetun paahdetun paprika-juustokeiton kaveriksi leivottiin oliiveilla, parmesanjuustolla ja pistaasipähkinöillä maustettuja grissinejä.



Raaka-aineet:

  • 1,5 dl lämmintä vettä (n. 42 asteista)
  • 1,5 tl kuivahiivaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1,5 rkl oliiviöljyä
  • 0,5 dl parmesanjuustoraastetta (sitä hienojakoista)
  • n. 20 kpl kalamata oliiveja

Päälle:

oliiviöljyä, reilu rkl parmesanjuustoraastetta ja 0,5 dl hienonnettuja pistaasipähkinöitä.



OHJE:

Sekoita kuivahiiva lämpöiseen veteen. Anna hiivan herätä.

Pilko oliivit pieneksi kuutioiksi.

Sekoita  kulhossa keskenään vehnäjauhot, suola ja parmesanjuustoraaste.  Tee jauhojen keskelle
”graateri” ja kaada hiiva-vesiseos sekä pilkotut oliivit siihen. Sekoita hyvin. Työstä taikinaa koneella tai käsin vähintään 10 minuuttia. Jos vaivaat käsin, on sitä helpompi tehdä leikkuulaudan päällä
.
Anna taikinan kohota liinan alla noin 1 tunti.

Aseta uunilämpötilaksi 200 astetta

Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi. Leikkaa samankokoisia (n. 1 cm) levyisiä suikaleita.

Aseta leivinpaperi uunipellille. Pyöritä suikaleita ja laita ne leivinpaperin päälle. Anna kohota vielä n. 15 minuuttia.

Sekoita muutamaan rkl öljyä parmesanjuustoraaste ja voitele leipätikut. murustele päälle pistaasipähkinäitä (ei pakollinen)

Paista grissinejä noin 15-20 minuuttia. Parasta leipätikut ovat samana päivänä, mutta ne säilyvät kyllä muutaman päivän pussissa. Tarjoa niitä keiton kera. Keitto reseptejä löydät helposti blogin reunassa olevasta tunnistetaulukosta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

mukana 40 + blogit yhteisössä

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

Pinterest

Herkkusuu.fi - Parhaat ruokablogit

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä