Kauniin punaista MARJA-ARONIA SIMAA, juomatta jäänyt mehutiiviste meni tuunaukseen







Sima kuuluu ehdottomasti vapun perinteisiin. Eikä ihme, sillä sehän on ihanan raikas ja poreileva janojuoma.

 Yhden simasatsin jälkeen valmistusta voi jatkaa vaikka läpi kesän. Perinteisen sitrussiman seuraksi on tullut vaikka ja mitä. Juurikin luin Sweet food o`mine blogin inkivääri-chili simasta, jota on myös ehdottomasti kokeiltava. 

Jääkaapissa on nököttänyt kaksi litran pulloa syksyllä keitettyä marja-aronian mehutiivistettä. Siitähän se ajatus sitten lähti.




Tästä simasta tuli upean väristä ja makukin on ihanan aromaattinen.

 Voisikohan tätä leikkisästi kutsua terveyssimaksi, marja-aroniastahan löytyy runsaasti c-vitamiineja.





MARJA-ARONIA SIMA

Raaka-aineet:

5 l vettä
1/2 l  marja-aronian mehutiivistettä (sokeroitua)
1 1/2 sitruunaa
5 dl sokeria (voit korvata osan fariinisokerilla, jos haluat syvemmän värin)
nokare tuore hiivaa

OHJE:

Pese sitruunat hyvin. Kuori keltainen osa talteen ja leikkaa valkoinen osa pois, siivuta sitruunan liha. Laita päällyskuori ja siivut sankoon.

Keitä puolet vedestä kiehuvaksi.
Mittaa sokeri ja mehutiiviste sankoon.
Kaada kiehuva vesi päälle.

Laita loput vedet kylmänä sankoon.
Odota että vesi on huoneen lämpöistä (väh. alle 30 asteista, itse käytin mittaria)

Sekoita hiiva ensin pieneen määrään nestettä ja lisää se sitten sankoon.

Peitä sanko harsolla ja anna käydä vuorokauden.

Laita puhtaisiin pulloihin 1 tl sokeria ja rusinoita.
Pullota sima. Jätä sankon pohjan sakka käyttämättä.

Siirrä pullot kylmään odottamaan noin 2-3 vuorokautta.

Sima on valmis kun rusinat nousevat pintaan.

Tarjoa sima kylmänä tai jäillä.





2 kommenttia:

  1. Kiitos linkkauksesta :) Hei, miten on tiedätkö.. onko marja-aronia eri asia kuin saskatoon?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan Sari, anteeksi huomasin vasta sun kysymyksen, mutta joo eri marjoja ovat. Aroniaakin löytyy kahta ja marja-aronia on kehitelty vartavasten syötäväksi.

      Poista

seuraa blogit.fi

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

Pinterest

Herkkusuu.fi - Parhaat ruokablogit

resepti arkisto

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

aamiainen aamupala aasialainen alkuruoka aurajuusto basilika broileri broilerin jauheliha Crock-Pot fetajuusto fish&chips friteeraustaikina frittimuikku glaseerattu gluteeniton gluteeniton leipä grillattu grillaus hampurilaiset hedelmä helppo helppo ja nopea hunaja härkis illallinen iltapala intialainen kanaruoka intialainen lohicurry italialaiset lihapullat itsetehty juusto jauheliharuoka juhlaruoka juhlat. suolainen leivonnainen juusto juustokastike juustoraaste jälkiruoka jättikatkaravunpyrstö kaaliruoka kakku kala kala-ateria kala-ateria- lohi kalakastike kalakeitto kalapihvit kalapuikko kalaruoka kalkkuna kampelafile kana-ateria kana-ateria. broilerin siivet ja nuijapalat kanaruoka kasvisruoka katkarapu kebabvartaat keitetyt lihapullat keitot keittoruoka keksi kesäkurpitsa kesäkurpitsa gazpacho kesäkurpitsa-pinaattivohveli kesäkurpitsacannellonit kevyttä kirjolohi kookosmaito kukkakaali kylmäsavulohi kylmäsavulohikakku lampaankääpä leipätikut leivonta lihapata lihaperunavuoka lihapullat liharuoka lime lisuke lohifilee lohikeitto lohinuget lohipasta lohitartar lohitortilla lounas makea leivonnainen mandariinikeksi mantelinen suklaabanaanivohveli marinoidut päärynät marinoidut silakkafileet marinoitua punasipulia marja-aronia mozzarella opas tasapainoiseen ja pysyvään ruokavalioon paprika patonki pekoni peruna peura peuralihapullat peuran jauheliha peuran jauhelihapihvit peuran sisäpaisti peuranliha kääryleet peuranlihapullat peuranpaisti piirakka pimientos de padron. täytetyt pikkupaprikat possu possun ribsit possun sisäfile puikulaperuna pulla pullakakku purjo pääruoka reseptit riista teriyaki tuorejuusto vähähiilihydraattinen

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä