Iltapalaksi Ciabattaa herkkusienillä ja kirsikkatomaateilla, nam juustogratiinia




Lämpöiset leivät ovat mukava ja melko simppeli iltapala. Tällä kertaa halusin täyttää ne pelkillä vihanneksilla. Leiväksi valitsin kaupan esipaistetun ciabattan, tällä kertaa mentäisiin helpon kautta.
Vihanneksiksi valikoitui tuoreita herkkusieniä ja terttukirsikkatomaatteja. Etsin kaupasta gruyere juustoa, jotta leipä saisi ihanan fonduemaisen venyvän juustopinnan. No eipä löytynyt siitä kaupasta, mutta eihän se tahtia haitannut.  Sitten silmäni osuivat ”mustapekkaan” tai ainakin kopioon siitä eli rainbow tuoteperheen pippurituorejuustoon. Tämä saisi toimia juustoleipien yhtenä mausteena.  Lisäksi  hyvin kypsytettyä goudaa ja juustogratiini olisi herkullinen ja mehevä.











GRATINOITU CIABATTA HERKKUSIENILLÄ JA KIRSIKKATOMAATEILLA





Raaka-aineet:

  • 1 esipaistettu ciabatta tai valmis
  • 200 g tuoreita herkkusieniä
  • 200g kirsikkatomaatteja
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl rakuunaa
  • ½  tl timjamia
  • 1 pkt rainbow pippurituorejuusto
  • 3 dl juustoraastetta  (väh. 20 %)
  • 1 kananmuna
  • 5 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl balsamicoa
  • tuoretta basilikaa






OHJE:

Aseta uuni 200 asteeseen. Paista leipä ohjeen mukaan.

Kuori ja pilko sipuli. Kuori myös valkosipulinkynsi.

Puhdista sienet ja halkaise ne. Pese tomaatit.

Laita öljy pannulle ja kuullota sipulia hetken. Lisää pilkotut herkkusienet. Anna paistua n. 5 minuuttia.

Lisää tomaatit pannuun sekä kaikki kuivamausteet. Sekoita ja paista muutama minuutti.

Lisää balsamico ja raastettu valkosipulinkynsi. Sekoita hyvin. Ota pannu pois liedeltä.

Pilko basilikanlehtiä ja lisää niitä paistoksen joukkoon.

Leikkaa leipä halki ja halkaistut 2 osaan.

Riko kanamuna kulhoon, lisää pippurituorejuusto muruina joukkoon sekä juustoraaste. Sekoita hyvin.

Jaa herkkusieni-tomaattipaistos leipien päälle. Lisää juustogratiini. Paista uunissa noin 10 minuuttia, kunnes juusto on kauniisti gratinoitunut.

Tarjoa rucolaa tai muuta salaattia leipien kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

seuraa blogit.fi

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

Pinterest

Herkkusuu.fi - Parhaat ruokablogit

resepti arkisto

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

aamiainen aamupala aasialainen alkuruoka aurajuusto basilika broileri broilerin jauheliha Crock-Pot fetajuusto fish&chips friteeraustaikina frittimuikku glaseerattu gluteeniton gluteeniton leipä grillattu grillaus hampurilaiset hedelmä helppo helppo ja nopea hunaja härkis illallinen iltapala intialainen kanaruoka intialainen lohicurry italialaiset lihapullat itsetehty juusto jauheliharuoka juhlaruoka juhlat. suolainen leivonnainen juusto juustokastike juustoraaste jälkiruoka jättikatkaravunpyrstö kaaliruoka kakku kala kala-ateria kala-ateria- lohi kalakastike kalakeitto kalapihvit kalapuikko kalaruoka kalkkuna kampelafile kana-ateria kana-ateria. broilerin siivet ja nuijapalat kanaruoka kasvisruoka katkarapu kebabvartaat keitetyt lihapullat keitot keittoruoka keksi kesäkurpitsa kesäkurpitsa gazpacho kesäkurpitsa-pinaattivohveli kesäkurpitsacannellonit kevyttä kirjolohi kookosmaito kukkakaali kylmäsavulohi kylmäsavulohikakku lampaankääpä leipätikut leivonta lihapata lihaperunavuoka lihapullat liharuoka lime lisuke lohifilee lohikeitto lohinuget lohipasta lohitartar lohitortilla lounas makea leivonnainen mandariinikeksi mantelinen suklaabanaanivohveli marinoidut päärynät marinoidut silakkafileet marinoitua punasipulia marja-aronia mozzarella opas tasapainoiseen ja pysyvään ruokavalioon paprika patonki pekoni peruna peura peuralihapullat peuran jauheliha peuran jauhelihapihvit peuran sisäpaisti peuranliha kääryleet peuranlihapullat peuranpaisti piirakka pimientos de padron. täytetyt pikkupaprikat possu possun ribsit possun sisäfile puikulaperuna pulla pullakakku purjo pääruoka reseptit riista teriyaki tuorejuusto vähähiilihydraattinen

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä