RAPEAT GLASEERATUT BROILERINPALAT






Voi ihanuutta, meillä oli taas SE ilta, nimittäin kun saa grillattua broileria.  Me ollaan ihan hulluina hurahdettu broilerin siipiin, koipiin ja rintaleikkeisiin. Niitä on siis pakko saada ainakin kerran viikossa. Toisille tuo pakko on pizza tai tortillat ja ymmärrän hyvin.  Sormin ja käsin syötävät ruoat maistuvat vaan niin herkullisilta.



Kauppa reissulla tällä kertaa herätti kiinnostuksen broilerin koipi- ja rintapalat. Aikaisemmin on tullutkin ostettua jo niitä grilliboxeja ja tietty niitä siipiä. Pakkauskokokin oli meille sopiva 1,5 kg. Tuosta riittäisi meille neljälle juuri sopivasti, kylkeen toki piti keittää hiukan nuudeleita sekä vihreää salaattia.




Glaseeraus sopii kuin nenä päähän broilerin paloille. Paahdettuun nahkaan tulee maukas rapea ja tahmea pinta, mitä on sitten kiva imeskellä myös sormista.

Tällä kertaa glaseerauskastike on aasialaissävytteinen, jonka voimakkuutta on helppo säätää chilikastikkeen määrällä.




 GLASEERATUT BROILERIN KOIPI- JA RINTAPALAT



RAAKA-AINEET:

1,5 kg broilerin koipi- ja rintapaloja

glaseerauskastike:

  • 0,5 dl riisiviinietikkaa
  • 0,5 dl ketjap manis soijaa (makea soijakastike)
  • 0,5 dl soijakastiketta
  • 3 rkl juoksevaa hunajaa
  • 3 rkl sambal oelek chilikastiketta
  • 3 valkosipulinkynttä raastettuna
  • 3 rkl tummaa sokeria (voit käyttää myös fariinisokeria)
  • 1 tl inkivääriä raastettuna
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 limen mehu


öljyä paistamiseen



OHJE:

  • Aseta uunin lämpötilaksi 200 (kiertoilma 170)
  • Sekoita kaikki glaseerauskastikkeen  mausteet kattilaan ja keitä seosta noin 5-10 minuuttia.
  •  Maista glaseerauskastiketta ja lisää sambal oelek kastiketta, jos haluat vahvemman chilin maun. Ota kastike syrjään.
  • Jos käytät valmiiksi marinoituja paloja, pyyhi tai pese nopeasti viileällä vedellä kaikki marinadi pois. Kuivaa hyvin.
  • Paista broilerinpaloihin pinnat paistinpannulla tilkassa öljyä. Siirrä  broilerinpalat uunivuokaan.  Rintapalat nahkapuoli ylöspäin.
  • Sivele pullasudilla glaseerauskastiketta ohuelti kunkin palan yläpinnalle.
  • Laita broilerinpalat uuniin. Paista niitä uunin alatasolla 30 minuuttia, ota pois uunista.
  • Käännä broilerinpalat ja sivele jokaisen palan yläpintaan glaseerauskastiketta.
  • Paista noin 20-25 minuuttia uunin alatasolla. Ota pois uunista.
  • Käännä uuni grillaustoiminnolle ja asteet noin 240.
  • Käännä broilerinpalat vielä kerran ja katso, että rintapalat ovat nahkapuoli ylöspäin.
  • Sivele nyt glaseerauskastiketta reilusti palojen pinnalle. Nosta uuniritilä ylös, vähintään keskiosaan uunia.
  • Laita broilerinpalat grillivastuksen alle noin 3-6 minuuttia, niin että kastike paahtuu palojen päälle. Varo polttamasta.
  • Laita valmiit glaseeratut broilerinpalat tarjolle. Ota uunivuoasta jäänyt liemi talteen pieneen kannuun ja laita tarjolle.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

seuraa blogit.fi

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

Pinterest

Herkkusuu.fi - Parhaat ruokablogit

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

aamiainen aamupala aasialainen alkuruoka aurajuusto basilika broileri broilerin jauheliha Crock-Pot fetajuusto fish&chips friteeraustaikina frittimuikku glaseerattu gluteeniton gluteeniton leipä grillattu grillaus hampurilaiset hedelmä helppo helppo ja nopea hunaja härkis illallinen iltapala intialainen kanaruoka intialainen lohicurry italialaiset lihapullat itsetehty juusto jauheliharuoka juhlaruoka juhlat. suolainen leivonnainen juusto juustokastike juustoraaste jälkiruoka jättikatkaravunpyrstö kaaliruoka kakku kala kala-ateria kala-ateria- lohi kalakastike kalakeitto kalapihvit kalapuikko kalaruoka kalkkuna kampelafile kana-ateria kana-ateria. broilerin siivet ja nuijapalat kanaruoka kasvisruoka katkarapu kebabvartaat keitetyt lihapullat keitot keittoruoka keksi kesäkurpitsa kesäkurpitsa gazpacho kesäkurpitsa-pinaattivohveli kesäkurpitsacannellonit kevyttä kirjolohi kookosmaito kukkakaali kylmäsavulohi kylmäsavulohikakku lampaankääpä leipätikut leivonta lihapata lihaperunavuoka lihapullat liharuoka lime lisuke lohifilee lohikeitto lohinuget lohipasta lohitartar lohitortilla lounas makea leivonnainen mandariinikeksi mantelinen suklaabanaanivohveli marinoidut päärynät marinoidut silakkafileet marinoitua punasipulia marja-aronia mozzarella opas tasapainoiseen ja pysyvään ruokavalioon paprika patonki pekoni peruna peura peuralihapullat peuran jauheliha peuran jauhelihapihvit peuran sisäpaisti peuranliha kääryleet peuranlihapullat peuranpaisti piirakka pimientos de padron. täytetyt pikkupaprikat possu possun ribsit possun sisäfile puikulaperuna pulla pullakakku purjo pääruoka reseptit riista teriyaki tuorejuusto vähähiilihydraattinen

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä