Meidän pääsiäispöytää juhlistaa täytetty possunfile



Kevät keikkuen tulevi, ainakin tänä vuonna on tuntunut siltä. Aamulla herätessäni lunta satoi jälleen ihan maahan asti. Täytyy vain luottaa vanhaan sanontaan, että uusi lumi on vanhan surma.



Pääsiäinen, tuo kevään ensimmäinen iso juhla lähestyy meitä kuitenkin varmasti. Pääsiäisen juhlapöytä on runsas, mutta kuitenkin paljon vapaampi kuin esimerkiksi jouluna. Monessa perheessä syödään ainakin yhtenä päivänä se parempi pääsiäisen ateria, alku-. ja jälkiruokineen.


POSSUN SISÄFILETTÄ ITALIALAISITTAIN





Omassa perheessäni lammas ei ole päässyt suosioon, vaikka minulle sekin maistuisi.
  
Suosikiksi meillä on noussut täytetty possun sisäfile  italialaisittain eikä se mikään ihme olekaan, sillä tällä ohjeella liha  on takuu varmasti mureaa ja mehevää.




  Aurinkokuivatut tomaatit, mozzarella ja pinaatti tuovat kivan pikantin maun, joka vielä kääritään fileen kanssa ilmakuivatun kinkun sisään.




Ohjeessa olen käyttänyt serranon kinkkua, koska parmankinkkua en löytänyt siihen hätään, mutta kumpikin käy oikein hyvin. Kastikkeen voit valita mielesi mukaan, itse pidän punaviinikastikkeesta.




Raaka-aineet:
600 g possun sisäfilettä
100 g pakastepinaattia
10 kpl aurinkokuivattua tomaattia
1 kpl mozzarella pallo
100 g parmankinkku siivua
suolaa, mustapippuria, muutama timjamin oksa

Ohje:
1.  Puhdista file ja leikkaa se reiluun puoleen väliin asti keskeltä halki.
2.  Avaa filettä ja nuiji se noin 1/2 sentin paksuiseksi, käytä muovipussia lihan päällä, jotta pinta ei rikkoudu.
3.  Mausta file suolalla ja pippurilla.
4.  Täytä fileen keskiosa päästä päähän ensin aurikokuivatuilla tomaateilla, seuraavaksi pinaattilla ja lopuksi mozzarella siivuilla sekä muutamalla timjamin oksalla.
5.  Rullaa file ja verhoa se parmankinkun siivuilla. Sido liha narulla.
6.  Kuumenna paistinpannu, lisää öljy ja paista rullaa joka sivulta n. 2 minuuttia. Siirrä liha uunivuokaan.
7.  Aseta lämpömittari 57 ja laita se poikittain rullan keskelle. Paista lihaa noin 15-20 minuuttia 200 asteessa, kunnes sisälämpö on sopiva.
8.  Anna fileen levätä n. 10 minuuttia folioon käärittynä. Leikkaa lihasta reilun sentin paksuisia siivuja.

Tässä myös herkullinen perunavaihtoehto







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä