LIHAPULLAT PEURASTA, LATVA-ARTISOKKAA, MOZZARELLAA JA ITALIALAINEN TOMAATTIKASTIKE


Näihin lihapulliin halusin jotain ihan uutta.  Koska peuranliha itsessään on aika miedon riistan makuinen, en halunnut mitään vahvoja mausteita.

Hurahdin syksyllä latva-artisokkaan, siitä on tehty dippejä, kastikkeita ja piiraita. Nyt ne pääsevät lihapullien sisään yhdessä pinaatin kera.
Hunnukseen pullat saavat mozzarella juustoa ja tottahan toki ne upotetaan ihanaan tomaattikastikkeeseen. Tomaattikastike on tehty Himahellan ohjeella.


LIHAPULLAT PEURASTA, LATVA-ARTISOKKAA, MOZZARELLAA JA ITALIALAINEN TOMAATTIKASTIKE


Raaka-aineet lihapullille:

  • 500g peuranjauhelihaa (naudan jauhelihaa)
  •  1dl kuohukermaa
  • !/2 dl korppujauhoja (tai muutama leivän siivu)
  • 1-2 kpl valkosipulinkynttä murskattuna
  •  1 kpl sipuli silputtuna
  • 1,5 tl suolaa
  • 0,5 tl valkopippurijauhetta
  • 100g pakastepinaattia (lidL:stä saa hyvää isokokoista pinaatinlehteä pakasteena)
  •  1 kpl kanamuna
  • 1 prk latva-artisokansydämiä auringonkukkaöljyssä (esim. lidl:stä)
  • 2 pkt mozzarella palloa 
  • voita tai öljyä sipulien paistamiseen



OHJE LIHAPULLILLE:

Aseta uunin lämpötilaksi 180 (kiertoilma)

Kuullota sipulisilppua pannulla. Anna jäähtyä.

Laita kulhoon kuohukerma ja korppujauhot. Anna turvota hetki.

Lisää jauheliha, mausteet, sulatettu pinaatti, paistettu sipuli, valkosipuli. Sekoita hyvin.

Lopuksi lisää kananmuna jauhelihan joukkoon.

Leikkaa noin 10 kpl latva-artisokansydämiä neljään osaan.

Ota jauhelihamassasta n. 35 g vedellä kostutetuin käsin, paina kädellä littanaksi ja aseta 1 leikattu lava-artisokansydän keskelle ja pyöritä palloksi.  Laita leivinpaperin päälle uunipellille. Pyöräytä loput massasta samoin.

Paista lihapullia uunin keskiosassa noin 15 minuuttia.

Leikkaa mozzarella palloista n. 1 cm paksuisia siivuja ja puolita ne.

Ota lihapullat pois uunista ja laita puolikas juuston siivu jokaisen pullan päälle. Paista lihapullia vielä muutama minuutti niin, että juusto sulaa kauniisti pallon päälle.

Raaka-aineet tomaattikastikkeelle:
  • 1tlk tomaattimurskaa (400-500g esim. Mutti)
  • 1 kpl sipuli
  • 2-3  valkosipulinkynttä
  • 3 rkl öljyä
  • 1 tl sokeria
  • 1 dl valkoviiniä
  • 2 dl vettä
  • 1 tl fenkolinsiemeniä  (ei pakollinen)
  • Lisäksi  0,5 dl hyvää neitsytöljyä (itse käytin artisokkien liemenä käytettyä auringonkukkaöljyä)
  • tuoretta basilikaa



OHJE KASTIKKEELLE:

Silppua sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet.
Kuullota sipulia ja valkosipulinkynsiä miedolla lämmöllä vähintään 10minuuttia.
Lisää sokeri, tomaattimurska, viini ja fenkolin siemenet. Anna hautua 10 minuuttia.
Lisää vesi tomaattimurskatölkin kautta. Hauduta kastiketta silloin tällöin sekoittaen miedolla lämmöllä 30-40 minuuttia.
Kun kastike on sakeaa, lisää suola, pippuri ja tuoretta basilikaa.
Ota kastike sivuun, sekoita joukkoon 0,5 dl öljyä. Älä enää keitä.
Lisää lihapullat kastikkeeseen ja tarjoa vaikka tuorepastalla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä