Kyllä peura on ihan parasta!




Meidän perhe on siitä onnekas, että tuttavapiiriimme kuuluu ainakin yksi metsästäjä.  Peuran lihaa saadaan ostaa pakkaseen aina joulun alla. Riistalihana peura on mukavan miedon makuista.
Kiitos vaan siskolle, hänen pakkasensa toimii osan lihojen etäsijoituspaikkana, omassa kun pitää säilyttää muutakin.

 Tässä ohjeessa savupaprika antaa pihveille kivan erilaisen säväyksen. Massassa ei ole käytetty korppujauhoja, joten pihvit ovat kokolihamaisempia.

Jos riistalihaa ei ole saatavilla, voit toki korvata sen naudan paistijauhelihalla.

JAUHELIHAPIHVIT PEURASTA JA PAPRIKA-SIPULIPAISTOS





Raaka-aineet pihveille:

  • 500g peuran jauhelihaa  (naudan jauhelihaa)
  • 1 sipuli silputtuna
  • 3 tl savupaprikajauhetta
  • 1 rkl riistafondia
  • 1 rkl tuoretta rosmariinia silputtuna
  • 1 tl mustapippuria myllystä
  • ½  tl valkopippurijauhetta
  • 1 kananmuna
  •  voita tai öljyä paistamiseen


Raaka-aineet paistokselle:

  • 2-3 kpl suippopaprikaa renkaina
  • 2  isoa sipulia renkaina
  • 1 rkl sweet-chilikastiketta
  • 1 rkl soijaa
  • voita tai öljyä paistamiseen




OHJE PIHVEILLE:

Paista hiukan pannulla sipulisilppua. Anna jäähtyä.
Laita jauheliha kulhoon ja lisää joukkoon kaikki mausteet.
Sekoita massaa hyvin.
Lisää lopuksi paistetut sipulit sekä kananmuna.
Leivo massasta 4 kpl pihvejä.
Lämmitä rasva pannulla kuumaksi, mutta pienennä lämpöä kun lisäät pihvit.
Paina jauhelihapihvin keskustaan pieni kuoppa, näin pihvi pysyy paistuessaan kauniin mallisena.
Paista pihvejä n. 4-5 minuuttia/puoli. 


OHJE PAISTOKSELLE:

Laita rasva pannulle, kuumenna.
Lisää siivutetut sipulirenkaat, kuullota pienellä lämmöllä noin 10 minuuttia.
Lisää joukkoon paprikarenkaat ja jatka hauduttamista vielä noin 5-10 minuuttia.
Lopuksi lisää pannulle sweet-chilikastike sekä soija. Anna hautua vielä hetken.

Paistos on valmis kun se on karamellisoitunut ja pehmeä.



VINKKI:

Näiden pihvien seuraksi sopii mainiosti puikulaperunat herkkusienillä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

seuraa blogit.fi

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

Pinterest

Herkkusuu.fi - Parhaat ruokablogit

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

aamiainen aamupala aasialainen alkuruoka aurajuusto basilika broileri broilerin jauheliha Crock-Pot fetajuusto fish&chips friteeraustaikina frittimuikku glaseerattu gluteeniton gluteeniton leipä grillattu grillaus hampurilaiset hedelmä helppo helppo ja nopea hunaja härkis illallinen iltapala intialainen kanaruoka intialainen lohicurry italialaiset lihapullat itsetehty juusto jauheliharuoka juhlaruoka juhlat. suolainen leivonnainen juusto juustokastike juustoraaste jälkiruoka jättikatkaravunpyrstö kaaliruoka kakku kala kala-ateria kala-ateria- lohi kalakastike kalakeitto kalapihvit kalapuikko kalaruoka kalkkuna kampelafile kana-ateria kana-ateria. broilerin siivet ja nuijapalat kanaruoka kasvisruoka katkarapu kebabvartaat keitetyt lihapullat keitot keittoruoka keksi kesäkurpitsa kesäkurpitsa gazpacho kesäkurpitsa-pinaattivohveli kesäkurpitsacannellonit kevyttä kirjolohi kookosmaito kukkakaali kylmäsavulohi kylmäsavulohikakku lampaankääpä leipätikut leivonta lihapata lihaperunavuoka lihapullat liharuoka lime lisuke lohifilee lohikeitto lohinuget lohipasta lohitartar lohitortilla lounas makea leivonnainen mandariinikeksi mantelinen suklaabanaanivohveli marinoidut päärynät marinoidut silakkafileet marinoitua punasipulia marja-aronia mozzarella opas tasapainoiseen ja pysyvään ruokavalioon paprika patonki pekoni peruna peura peuralihapullat peuran jauheliha peuran jauhelihapihvit peuran sisäpaisti peuranliha kääryleet peuranlihapullat peuranpaisti piirakka pimientos de padron. täytetyt pikkupaprikat possu possun ribsit possun sisäfile puikulaperuna pulla pullakakku purjo pääruoka reseptit riista teriyaki tuorejuusto vähähiilihydraattinen

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä