Kuorittuja katkarapuja, tonnikalaa, sydänpastaa ja wasabijugurttikastike. Kevyttä ja raikasta.

Minä koitan ja yritän nyt tosissani syödä iltaisin vähän kevyemmin. Pikku systerin häihinkin on enää kuukausi aikaa ja johonkin juhlamekkoon pitäisi mahtua, voi tätä naisen elämää. Tottahan tiedän senkin, että liikkua pitäisi enemmän, huoh. No, ainakin tarkoitus olisi nyt ryhdistäytyä.




MERELLINEN SYDÄNPASTASALAATTI   (4:lle)


Raaka-aineet salaattiin:

  • 500g kuorellisia katkarapuja (tai 200g kuorittuja)
  • 1 prk vaaleaa tonnikalaa öljyssä (200g/150g)
  • 1 salaattisipuli 
  • 2 hapokasta omenaa
  • 10 cm pätkä tuoretta purjoa
  • 1/2 kurkku
  • 1 paprika (keltainen)
  • 120g sydänmakaroneja (voit käyttää mitä haluat) 
  • tuoretta tilliä silputtuna





Keitä ensin makaronit suolavedessä, mutta jätä purutuntuma (al dente). Jäähdytä.
Kuori (sulatetut) katkaravut
Pilko sipuli, omenat, kurkku ja paprika kuutioiksi.
Viipaloi purjo ohuiksi siivuiksi.
Yhdistä kaikki pilkotut aineet salaattikulhossa.
Lisää joukkoon katkaravut, tonnikala ja tillisilppu.

Raaka-aineet wasabijugurttikastike:

  • 1,5 dl turkkilaista jugurttia
  • 1/2  dl sitruunan mehua
  • 2 tl wasabitahnaa
  • 1 rkl omenaviinietikkaa (ei pakollinen)
  • ripaus sokeria
  • mustapippuria ja suolaa tarvittaessa

Sekoita kastikeaineet keskenään, tarkista suola ja pippuri.
Kaada kastike salaattikulhoon ja sekoita hyvin.



3 kommenttia:

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä