Hampurilaisia, ou jees..... Metsästäjän tapaan, nam

Vaikka en myönnä olevani erityisesti mikään pizzan tai hampurilaisten suurkuluttaja, on näitäkin päästävä tekemään silloin tällöin. Sämpylät leivotaan itse ja korvataan se rasvaisempi majoneesi metsäsienikastikkeella.  Pihvit paistetaan jauhelihasta vain pelkkiä mausteita taikinaan. Hiukan salaattia, pekonia ja marinoituja punasipuleita kumppaniksi, siinä se sitten on, aivan paras metsästäjän hampurilainen.





Palatakseni vielä tuohon sienikastikkeeseen, mieheni, joka todellakin siirtää sienisoossit pois lautaseltaan tai jättää ruoan kokonaan syömättä, huomasikin lappaavansa sitä hampurilaisen päälle lisää (huusin hiljaa mielessäni, JEEE VIHDOINKIN!).  Kastike on maustettu uudella tavalla, käyttäen tuoretta basilikaa sekä muskottipähkinää. Mies vannotti pistämään ohjeen varmaan talteen, jos haluaisin hänen vielä sieniä syövän, heh heh hee. Mutta nyt leipomaan…




METSÄSTÄJÄN PAREMPI HAMPURILAINEN





Hampurilaissämpylät 


  • 1 ½ dl maitoa
  • 2 tl kuivahiivaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 ½ rkl voita
  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 0,5 dl kurpitsansiemeniä
  • 1 kananmunan valkuainen + loraus vettä voiteluun


Lämmitä maito käden lämpöiseksi. Lisää hiiva ja sokeri.

Sekoita kananmuna joukkoon.

Nypi voi pieninä nokareina joukkoon.

Sekoita suola ja vehnäjauhot keskenään. Lisää taikinaan. Sekoita hyvin.

Ota taikina pois kulhosta ja vaivaa taikinaa käsin jauhotetulla pöydällä noin 10 minuuttia.

Kohota taikinaa liinan alla noin 2 tuntia, kunnes taikina on kaksinkertaistunut.

Muotoile 4 sämpylää, kohota niitä leivinpaperin päällä sekä liinan alla vielä 2 tuntia, niin että ne ovat kaksinkertaistuneet.

Voitele sämpylät munanvalkuais-vesi seoksella. Ripottele päälle kurpitsansiemenet.
Paista 200 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia, kunnes sämpylät ovat kypsiä. Anna jäähtyä.

Paista nyt pekonisiivut uunissa (1 pkt), aseta leivinpaperin päälle, uunista riippuen n 10-15 min. Laita kypsät pekonisiivut talouspaperin päälle, niin turha rasva imeytyy pois.

JAUHELIHAPIHVIT


  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 1 dl paahdettua sipulirouhetta
  • suolaa, pippurisekoitusta


Yhdistä aineet kulhossa. Sekoita hyvin. Muotoile 4 pihviä. Paista pannulla tilkassa öljyä n. 3 min/puoli. Paina pihvin keskustaan  pieni kuoppa, niin se ei kipristy paistettaessa.

METSÄSIENIKASTIKE


  • 1 prk metsäsienikuutioita 315/160 g
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl kuohukermaa
  • suolaa, pippuria
  • ripaus muskottipähkinää, pilkottua tuoretta basilikaa


Mittaa kattilaan voi. Anna sulaa liedellä ja lisää joukkoon vehnäjauho. Sekoita, kypsytä,  mutta älä ruskista.
Lisää kattilaan sienikuutiot ja niiden liemi. Kaada perään kuohukerma. Kiehauta, lisää vettä tarvittaessa Kastitke saa jäädä paksuksi.. Anna kypsyä noin 10 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla, muskottipähkinällä ja pieneksi silputulla basilikalla.

MARINOIDUT PUNASIPULIT


  • 1 ½ rkl öljyä
  • 1 iso punasipuli
  • 1,5 rkl hunajaa
  • ½ dl punaviinietikkaa
  • 1 tl suolaa


Viipaloi punasipuli. Mittaa öljy ja hunaja kattilaan. Lämmitä ja lisää punasipulin viipaleet. Sekoita, älä paista. Lisää etikka ja suola. Anna hautua n. 5 minuuttia. Ota sivuun ja anna jäähtyä liemessään.



Salaatinlehtiä ja tomaattia siivuina.

Kokoa hampurilaiset, salaatinlehdet, tomaatti, burgerpihvi, sienikastike, punasipulia ja pekoniviipaleet. Lisäksi voit paistaa esim. ranskalaisia. HERKUTTELE !



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

mukana 40 + blogit yhteisössä

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

Pinterest

Herkkusuu.fi - Parhaat ruokablogit

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä